Världens barn

Den här veckan pågår en insamling till Världens barn på gator och torg samt i tidningar, radio och TV.

Det kan vara bra att veta lite vad man får för pengarna om man väljer att lämna ett bidrag. Ett exempel från Rädda Barnen är att 1000 kronor räcker till att ge 300 allvarligt undernärda barn mat med högt kaloriinnehåll.

Ett annat är att ett så kallad ensamkommande ”barn” kostar 2500 kronor i genomsnitt per dygn.

-Pettersson tycker inte det mycket att tjafsa om – Politik är att välja och vi väljer politiker…

afrikanska barn

6 thoughts on “Världens barn

  1. Jag hörde Alice Bah Kuhnke (från Disneyklubben till generaldirektör för Ungdomsstyrelsen) på radion i morse; http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/252863?programid=1165&playepisode=252863

    Det var mycket obehagligt att lyssna på då det avslöjade en total oförmåga att filtrera, sortera och prioritera intryck hos en person som ska föreställa ämbetsman, låt vara på en totalt överflödig myndighet med sjuttio anställda (minst 35 mille rakt i avloppet), men i alla fall.

    Hon hade hört på radion ”om en pojke på väg till Sverige på flykt från Syrien och som hade sett sin mamma bli skjuten i ryggen och nu satt inlåst på en polisstation i Egypten. Det som förmedlades i radioreportaget, pojkens röst, hans avskalade plågande ord och korrespondentens kalla fakta var så fruktansvärt, så hemskt att hela mitt väsen fick anstränga sig för att inte ta in vad som sas. Varningssignalerna i mitt inre högtalarsystem tjöt – Nej, nej, ta inte in vad du hörde! – Känn inte efter! – Stäng av, stäng av!”

    Förutom den högst mediokra prosan, syftningsfelen och en tioårings dramaturgi så ifrågasätter jag omdömet hos henne, hennes medarbetare och radions producent att publicera det hela. Men uppenbarligen tar man till vilket uselt knep som helst för att hålla de onämnbara på avstånd. De onämnbara är alltså vi och de andra småfascistiska som nog hade betraktats som rätt mainstream på sextiotalet.

    Illa, jag mår illa när Alice oss försöker att förvilla…

Kommentera