Omöjligt att få nyanlända i arbete

VETLANDA. Arbetsförmedlingen har svårt att få nyanlända invandrare i arbete. Enligt AF:s egen statistik går det inte att utläsa om någon överhuvudtaget har fått jobb utan stöd sedan den 1 december 2010 i Vetlanda kommun. Inom ramen för etableringsreformen.

Sedan den 1 december 2010 ligger huvudansvaret på arbetsförmedlingen att få ut nyanlända invandrare i jobb, enligt etableringsreformen. Enligt statistiken går det dock inte att utläsa om någon har ett jobb utan stöd. Vid utgången av september månad i år var 103 personer inskrivna med etableringsinsatser i Vetlanda kommun.

Sedan starten den 1 december 2010 har sammanlagt 179 stycken skrivits in på etableringsinsatser i Vetlanda kommun.

Hur många av dessa 179 har ett riktigt jobb?

– Det vågar jag inte säga. Det är sådan statistik som vi måste specialbeställa.

– Pettersson ser att den som inte vågar säga om någon har fått ett riktigt jobb är arbetsförmedlingens sakområdesspecialist Hans–Göran Johansson, då kan vi lugnt utgå från att ingen, inte en enda har fått ett riktigt jobb utan att arbetsgivaren får bidrag. Några få har tydligen fått arbete när arbetsgivaren fått lönebidrag med upp till 80 % av lönekostnaden.

Undrar hur Myten räknar när han påstår att detta är lönsamt för landet och varför arbetsgivarna inte slåss om den kompetenta arbetskraften???

Vetlandaposten 

3 thoughts on “Omöjligt att få nyanlända i arbete

  1. Är så innerligen trött på hyckleriet och dårskapen , de är ju INTE ANSTÄLLNINGSBARA, precis som politiker.

  2. Bedrägeriet blir bara värre och värre. Just nu på SvD: unvis.it/www.svd.se/naringsliv/af-chefen-stoppar-projekt-for-utsatta-omraden_8591714.svd

    • allemand. Kan du förklara mer om unvis.it som din länk börjar med. Googlade lite men får inte häng på om de bara gäller just den artikeln eller om de gäller vidare om man klickar på en annan artikel på samma sida?

      MVH MR J
      Sciense rules.

Kommentera