Kanelbullen – nya vapnet mot rasism


SÖDERTÄLJE. Torsdagskvällen var en enda stor bakfest i Hovsjöskolan och i går fredag delades kanelbullarna ut i Hovsjö centrum till alla som ville ha. Allt som ett steg för att minska främlingsfientlighet.

Kan man tycka illa om någon som äter, eller bjuder, på en kanelbulle? Tveksamt. När kanelbullens dag infördes var det som en dag för omtanke. Något som Expo, som granskar främlingsfientliga och rasistiska krafter, tagit tillvara på och beslutade sig för att göra kanelbullens dag till en symbol för antirasism.

Johanna Persdotter från Svenska kyrkan i Södertälje gillade tanken och fick bland andra med sig Björn Ödman från Team Favela på tåget. Så i torsdags kväll bakade barn, föräldrar och andra vuxna Hovsjöbor bullar så det stod härliga till.

– Vi bakade säkert 600 bullar. Tror jag. Vill du ha en kanelbulle? frågar Rafael, 11 år, som i går eftermiddag gick runt i Hovsjö centrum och bjöd alla som ville ha på nybakad bulle.

Varför? – För att vi ska vara snälla mot varandra, förklarar han med självklarhet.

Och även om själva bullutdelningen var en glad tillställning så konstaterar Johanna Persdotter att det nog ändå var själva bakningen som var roligast.

– Att träffas, barn och vuxna, och baka ihop var jättekul, säger hon i takt med att bullberget sjunker.

-Pettersson ser att även svenskfientliga EXPO är inblandade och det är en bra idé. Låt Pol Pot och hans extremister baka 1,5 miljarder kanelbullar och dela ut till sina muslimska vänner över hela Mellanöstern så får vi kanske en bättre värld…

Kanelbulle

LT 


8 responses to “Kanelbullen – nya vapnet mot rasism

 • Lena99

  Off Topic, men måste skriva det som jag ser nu på ZDF en sammanställning av DDR och STASI, har inte följt det från början så jag har säkert missat något viktigt. Det jag har sett, ger mig ”Creeps” ………öppna Stasiarkiven i Sverige nu ! Så skrämmande att jag i mycket kände /känner igen Sverige. Serien heter ”Good-bye DDR”.

  Gilla

 • Tony

  Varför kunde man inte dela ut NEGERBULLAR till dem
  som vill ha sådana?

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Får man verkligen dela ut bullar med ett brunt inre, är det inte rasistiskt? Kanske bättre att göra vaniljbullar. Inget brunt, svart, gult eller rött där inte bara vitt vaniljsocker

  Gilla

 • Lena99

  Det är så fånigt att det är otroligt, Sverige är Europas största vuxendagis helt utan konkurrens och det passar alla inblandade utom de som bekostar ”kamelbullarna” dvs skattebetalarna.

  Gilla

  • Kurt

   Världens största vuxendagis klockrent äntligen vet jag det ha varit i mina tankar många år men kunde inte hitta ordet. TACK

   Gilla

   • Lena99

    Kurt visst är det så att dagis för vuxna eller för barn handlar om hjärntvätt, ett ”utmärkt”verktyg för de härskande. Om du har möjlighet se ZDF och historien om DDR, ”Good-Bye DDR” är namnet på serien, hjärntvätten i all sin omänsklighet.

    Gilla

 • Pica pica

  Men snälla rara, finns det inget, inte ens ett vanligt kaffebröd här i landet som får vara bara vad det är. Ska allt användas för att motverka främlingsfientlighet och rasism?

  Gilla

 • Varg i Veum

  Jag känner återigen för att ta på mig en foliehatt av PK-typ och skriva så som de skulle göra om de släppte sina socialt konstruerade fördomar och vågade sig på att argumentera i alternativ media. Jag svarar gärna på följdfrågor med min foliehatt på så kan ni låtsas som om jag var en knallkork från vänster.

  ”Se hur sveriges norm försöker svenskifiera barnen! Det är ingenting annat än rasism! Hitler gjorde exakt samma sak fast på annat sätt, och se vad det ledde till! För vad säger att inte tvinga invandrarbarnen att anpassa sig till svenskheten skulle vara mindre svenskt? Kanelbullen är en gammal förlegad västerländsk symbol för kvinno- och klassförtryck! Det är inget som vi ska lära våra nysvenska barn!”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: