Blatter: Korruption gav Qatar VM


Fifas ordförande Sepp Blatter uttalar sig nu och menar att politiska och ekonomiska intressen styrde mästerskapet 2022 till den rika arabstaten Qatar.

 Det var under direkt politiskt inflytande. Regeringsföreträdare i europeiska länder rekommenderade sina röstande medlemmar att välja Qatar, på grund av stora ekonomiska intressen i landet, säger Blatter till den tyska tidningen Die Zeit.

 En kommission  ska nu utreda misstänkt korruption när landet fick mästerskapet. Vi har just organiserat en ny, oberoende, etisk kommission, säger Sepp Blatter.

 Ordförande har tillsammans med flera andra varit kritisk till VM i Qatar på grund av hettan under sommartid då temperaturen kan nå 50 grader. Under ett möte mellan de europeiska fotbollsförbunden i Kroatien på torsdagen var många eniga om att mästerskapet borde flyttas till vinterhalvåret.

 Det finns vissa reservationer när det gäller VM i Qatar, men alla är överens om att det skulle vara omöjligt att spela i Qatars extrema sommarhetta, säger Fifas vice orförande Jim Boyce till tv-kanalen Sky.

Radiosporten/TT

Då säger Blatter det vi väl har anat hela tiden, att det handlar mer om pengar än om fotboll, när man placerar ett VM i en stekhet öken, där aircondition under sommarhalvåret är en nödvändighet även utomhus. Men där slavarbetare ska jobba minst 12 timmar varje dygn, för att bygga flera arenor och andra faciliteter i anslutning till dessa. Hittills har 44 arbetare från Nepal dött av utmattning eller arbetsplatsolyckor, som säkert beror på trötthet även de. Här finns bland annat en 16-årig pojke från det fattiga landet Nepal på Himalayas sluttningar, som dog efter 2 månaders arbete i Qatar. Det enda han lämnade efter sig var skulden för resan till Qatar, vilken nu hans fattiga föräldrar tvingas arbeta ihop till.


5 responses to “Blatter: Korruption gav Qatar VM

 • Qatar och fotbolls-vm | Petterssons gör skillnad

  […] på Petterssons har ni kunnat läsa om misstänkt korruption och en klädkod som inte lär uppskattas av världens […]

  Gilla

 • Fjodor

  Sepp Blatter kastar sten i glashus. Han blev president i Fifa genom korruption och mutor så han kan hålla käften.

  Gilla

 • Varg i Veum

  Återigen en ”konspirationsteori” som visat sig vara sann. Det pratades om sk ”islamofobi” om de som var kritiska till att Qatar skulle få anordna detta trots att det var uppenbart att det skulle bli olidligt att utöva sporten på ett vettigt sätt i en öken.

  Gilla

  • Kurt

   Money talks, som alltid

   Gilla

  • Olli Rein

   Ja du vargen, det som fattas är väl lite verklighetsrealism hos PK . De tycks handla genom reflexer, mycket mer än med den betänksamhet som krävs. Där är ju tyvärr stolpskottet Ullenhag en av föregångsmännen. Det är ju bara att läsa hans ”välgrundade” uttalande idag.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: