Terrorister hyrde butik i gallerian

KENYA. Enligt uppgifter till internationella medier hade terroristerna i Kenya tillgång till en butik i gallerian. Därigenom kunde de lagra vapen och sprängämnen och förbereda attacken i flera veckor.

Utredningen om hur terroristerna ska ha gått till väga pågår. Uppgifterna, i CNN, kommer från källor inom det kenyanska underrättelseväsendet, som i sitt arbete har insyn i den pågående utredningen. Enligt uppgifterna ska organisationen Al-Shabaab ha hyrt en butikslokal i gallerian åtskilliga veckor innan attacken, och därigenom fått tillgång till varuhissar och andra faciliteter.

BBC, uppger att förövarna placerat ut vapen i förväg, däribland tunga kulsprutor, för att på så sätt kunna förbereda mot anstormingen från kenyansk militär och polis.

Efter belägringen, som upphörde i tisdags, är 67 personer bekräftat döda, medan Röda Korset i Kenya uppger att ytterligare 61 personer saknas. Många människor befaras ligga begravda i rasmassor, sedan explosioner i gallerian ska ha förstört bärande pelare och förorsakat ett omfattande takras.

4 thoughts on “Terrorister hyrde butik i gallerian

  1. De hade också i förväg placerat bomber i bilar i parkeringshuset som de kunde detonera så att allt rasade. Dessutom visade det sig att de å det vidrigaste hade torterat gisslan innan de dödades, även små barn.

    Och detta ska vara fredens religion?

  2. När det gäller ondska, är Islamister mycket påhittiga,
    i övrigt lever dom kvar på en skrämmande låg nivå!

Kommentera