Romer skaffade ”pappers” barn för att få bidrag

Metoden för att göra ”falska barn” som avslöjades var relativt enkel och genial:

  1. En gravid kvinna går till flera läkare i olika kvinnors namn och kvinnorna blir då registrerade som gravida.
  2. När så barnet föds så lånar de andra kvinnorna barnet. Sedan går de till myndigheterna och säger att förlossningen skedde hemma.
  3. Då blir samma barn registrerat på flera olika kvinnor och barnet får flera personnummer i det nationella registret.

– Det här kan användas för att få bidrag i olika system, säger avdelningschefen Magne Fladby på departementet för arbetsmarknadsfrågor och social välfärd.

74 identiteter har nu raderats i det nationella registret för försäkringsbedrägeri. Barnen fanns bara på pappret. De falska ”föräldrarna” har fått över en miljon kronor i olika bidrag. Några av barnen hade funnits på papperet sedan 1995.

När du ser hur kreativa människor är, så finns det ingen tvekan om att det är svåra frågor. Hittills har vi koncentrerat oss på romer vid användningen av fiktiva barn, säger Fladby. Hittills har 15 personer dömts till 15 miljoner kronor i försäkringsbedrägeri. Sammanlagt är 24 personer är rapporterade.

-Pettersson säger att det kan väl inte förekomma i Sverige så ett register är fullständigt onödigt. De lurar oss ändå eller vad säger du Myten?

Pappersbarn

Aftenposten 

13 thoughts on “Romer skaffade ”pappers” barn för att få bidrag

  1. Är man bara utlandsfödd, så går alla bedrägeri historier
    hem i Sverige, för enligt Svenska myndigheter är det
    enbart infödda Svenskar som är kriminella, därför kan detta
    fusk med nyfödda barn , precis som Assistansbedrägerierna
    florera i stor skala, ty bryter man bara på Svenska, så vågar
    myndigheterna inte undersöka, det är lättare att bara dela ut
    Svenskarnas skattepengar, det blir lugnast så!

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Nä, naturligtvis sker det inte i sverige, ”svenska” romer är alltid helt fantastiskt oskyldiga till det mesta.

  3. En kollegas mor jobbar i folkbokföringen. (Jag bor i Norge)
    Hon berättade :
    In kommer en Zigenare med 2 barn i barnvagnen.
    Barn ett är fött hemma och 10 månader – barnet registreras.
    Barn två är också fött hemma och 4 månader.
    Det blir ett djävla liv när hon vägrar registrera barnet.

    • Thomas:
      Skulle inte förvåna mig,om dessa nya ”berikare” kryster ut en ny medborgare var 6 månad…Tvärtom,den enorma ökning som årligen sker av dessa arter i Norden,borde innebära prioriterad forskning
      ….om så är fallet !!

    • Thomas så som samhället ser ut så måste alla kontrolleras, något som inte krävdes tidigare då vi var mer homogena och med liknande kultur. Alla får lämna DNA, inget som jag ser fram emot men dessvärre en nödvändighet. Detta invällarkaos förstör våra samhällen totalt !

  4. De skandinaviska trygghetssystemen bygger på solidaritet, hederlighet och ärlighet.
    När alltför många innevånare har en annan kultur och ett totalt annorlunda hedersbegrepp måste systemet kompletteras med ett antal kontrollfunktioner så att missbruk kan stävjas.

  5. Stölder och bedrägerier är ju Zigenarnas specialite. Nu när polisen knappt får röra dem utan PK media skriker rasist så underlättar det ju deras ”jobb”

KommenteraAvbryt svar