Biståndspengar användes till löner

Under fyra år finansierades f.d. biståndsminister Gunilla Carlssons lön med biståndspengar.

Även Carlssons statssekreterares lön togs från samma bistånd. 20 miljoner har under dessa fyra år tagits från biståndet, men ”det är inget konstigt”, säger Carl Bildt. ”Det är fullt normalt”.

Sverige är ett av de länder som betalar mest för att bistå u-länder med pengar och hjälp. Bara i år har vi nu fått del av hur löner betalas till politiker med hjälp av dessa pengar och att allt fler miljarder tas från hjälpen till u-länder, för att finansiera regeringens minst sagt huvudlösa migrationspolitik. Kanske dags att vi skattebetalare som står för dessa kostnader får ett och annat att säga till om?

Källa: SvD

4 thoughts on “Biståndspengar användes till löner

  1. ”Fullt normalt” det är ju relativt , beroende på den som säger det. Vad som är normalt för en person kan ju vara onormalt för en annan. I det här fallet anser jag det vara onormalt att som skattebetalare bekosta detta kalas.

  2. Värre än lön till biståndsministern är väl bistånd till islamska terrorister i Palestina, vapen till tyranner, lyxliv för biståndsarabetare med gratisresor till Seychellerna för att koppla av.

    Glöm inte att Robert Mugabe i Zimbabwe är ett resultat av svenskt bistånd från Palmes regeringstid i början på 1970-talet och in i nutid.

    Men ekot är upprört över skitsaker, stoppa biståndet.

KommenteraAvbryt svar