Mångfald är styrka (?)

En uppföljning till Petterssons artikel Sverige räcker till för alla .

Jan Scherman, f d aktiv i FNLs Göteborgsavdelning och TV4, har tillsammans med fekaliepressen, presenterat uppropet Mångfald är styrka.

Ett betydande antal företrädare för politik, näringsliv, idrott och kultur har undertecknat detta och vem är den första undertecknaren om inte – Erik Ullenhag, av vissa kallad Bagdad-Bob. Bland undertecknarna återfinns också en annan person som på grund av samma tunnelseende, brukar ges samma öknamn.

Uppropet är fyllt av en mängd negativt värdeladdade ord som: farlig främlingsfientlig vind, obehaglig vind, trakasserier, fördomar, högljudda, fördomsfulla diskriminerande, starkt obehag, kategoriserar och skuldbelägger människor, historiens spår förskräcker … och som sägs används i den så kallade ”främlingsfientliga” debatten. Där ges en beskrivning av historiska in- och utvandringar som inte företer några som helst likheter med vad som försiggår i dag. Flosklerna staplas i högar ovanpå varandra, blandas med halvsanningar och lögner och man skulle därför kunna dra slutsatsen att uppropet är formulerat av nämnde Ullenhag. Felöversättningen av begreppet ”allas lika värde” ingår naturligtvis. Av uppropet framgår också att Sverige är en humanitär stormakt, fastän i lite andra ordalag än de som Carl Bildt använde när han myntade begreppet.

Stackars finnar, norrmän, danskar, islänningar, ja för övrigt alla andra europeiska nationaliteter som likt oss, inte är ”humanitära stormakter” men ”humanitära pygméstater” som inte har öppnad dörrarna på vid gavel. Skillnaden består antagligen bara i att de saknar Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och naturligtvis Yminghetshornet, Pengaträdet och galten Särimner som endast finns i Sverige.

Ytterst få svenskar är fientliga till främlingar som inte är kriminella, inte parasiterar på samhället och som ”uppför sig som folk”. Fientlighet till sådana som inte gör det är ett nedärvt (genetiskt betingat – har några genusteoretiker hört talas om detta?) beteende som utgör en evolutionär försvarsmekanism som lyckligtvis inte några som helst upprop kan ändra på.

Vad är det som säger att dessa undertecknare skulle ha den ”allena saliggörande” synen på svensk invandringspolitik? De har antagligen själva isolerat sig i etniska enklaver och har inte som majoriteten av den arbetande befolkningen drabbats av det ohejdade multikulturella experimentets numera allt mer oroväckande baksidor.

Det framgår inte av uppropet, men de 494 mer eller mindre välkända personerna som har skrivit på, har antagligen blivit tillfrågade. I åsiktskonformismens och åsiktsdiktaturens Sverige vet ju alla att den person som inte ställer upp på bekräftandet att Sverige är en humanitär stormakt och så skall förbli, kommer att hängas ut och hudflängas i nämnda tidningar och kanske också av TV4. Ett ganska färskt exempel på detta är pianisten Jan Gunnarsson som under Norrbottens-Kurirens och NSDs kampanj ”Ett Norrbotten för alla”, inte svarade som man skall svara. Eller för att citera biskop Brask: ”därtill nödd och tvungen”.

Det beskrivna uppropet är ett lömskt sätt att bedriva propaganda och som de avdöda DDR-kommunisterna skulle ha varit imponerade av om de hade levat nu. Varför anstränger sig inte politiker och massmedia för att framlägga fakta och inte tyckande om följderna av svensk invandringspolitik, så att svenska folket får bilda sig en uppfattning? Det görs av våra Skandinaviska grannar, men så är också situationen annorlunda i dessa länder, ja t o m radikalt annorlunda. Skillnaden är väl den att de inte har stormaktsambitioner eller vill stå på prispallen i Moralmästerskapet. Ett uttryck som är myntat av Karl-Olov Arnstberg, en av författarna till den utmärkta och faktaredovisande boken ”Invandring och mörkläggning”.

Undra om de framgångsrika japanerna ansluter sig till påståendet i rubriken?

6 thoughts on “Mångfald är styrka (?)

  1. Argus, du har rätt. Dignity motsvaras av värdighet.

    Författarna till uppropet bör därför ta sig en funderare över om följande framstående representanter för ”allas lika värde” så som Idi Amin, Nicolae Ceaucesco, Adolf Hitler, Iosif Vissarionovich Dzhugashvili (Josef Stalin), Mao Zedong, Pol Pot, Walter Ulbricht, Saddam Hussein, Osama Bin Ladin, Anwar al-Awlaki, Nidal Malik Hasan, Stanislas Mbanenande, Ahmet Makitan, Milic Martinovic, Ephrem Tadele Yohannes, Rafi Bahaduri, Taimour Abdulwahab, Hastings Banda, Jean-Bédel Bokassa, Kim Jong Il, för att bara nämna några, har lika ”värde” som Moder Teresa, Mahatma Ghandi och Martin Luther King.

    Hitler, Mao och Pol Pot är ansvariga för i storleksordningen 100 miljoner människors död. Nej, alla människor har inte lika värde enligt en mänskligt konstruerad måttstock. Åtminstone inte svenskar i Sverige om man beaktar rättsfall vid tillämpningen av lagen ”Hets mot folkgrupp”. Däremot i ett andligt perspektiv och enligt Paulus brev till Galaterna 3:28: ”Här är icke jude eller grek, här är icke träl eller fri, här är icke man och kvinna: alla ären I ett i Kristus Jesus”.

  2. ”Felöversättningen av begreppet ’allas lika värde’ ingår naturligtvis.”

    Prisa Gud, jag är inte ensam om att ha upptäckt det!

    (”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” Blir inte ”Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter.” Värdighet inte värde!)

    • Och värde heter ju Value på engelska. Och eftersom värdet på de kemikalier som finns i en människa är lågt, så kan det lika väl bli ”allas lika låga värde” Vilket nog är helt rätt när livet har flytt.

  3. Inte förvånade att supertönten Scherman som ju sett till att TV4s nyheter är av ren kvällstidningskvalite dvs låg kvalite drar igång sådana här töntkampanjer helt i ABs och Expressens anda. En massa kändisar får i alla fall mig att tycka tvärtom om jag nu inte hade en klar uppfattning redan. Scherman kan ta och köra upp nåt vasst i röven och vrida om.

  4. Man inser efter att läst namnen att svensk media aldrig kommer att bli neutral i dessa frågor och att debatten aldrig får föras.
    När man läser namnen inser man också att majoriteten av dessa personer aldrig behövt eller behöver drabbas av den horribla migrationspolitiken och att de flesta förmodligen inte har den blekaste aning om vad den havererade flyktingpolitiken innebär.
    Ta ett valfritt namn, sök upp hans/hennes Facebook, blogg eller dylikt och ställ lite frågor och ni förstår vad jag menar.

KommenteraAvbryt svar