Muslimer hoppas på ny moské

KARLSTAD. I 23 år har Karlstads muslimer flyttat från en möteslokal till en annan. Nu hoppas man på en permanent lösning och en möjlighet att få bygga en egen moské. I oktober väntas Teknik- och fastighetsnämnden fatta beslut om en lämplig plats för nybyggnation.

-Vi har religionsfrihet i Sverige och vi vill känna den där friheten att ha en egen plats, säger Rauf Ahmadi som representerar Karlstads unga muslimer och islamiska kulturföreningen i Karlstad.

Han berättar att planerna på en egen moské tagits emot med glädje hos föreningarnas omkring 1 000 medlemmar. Frågan som dock kvarstår att lösa är var moskén ska byggas. Tjänstemännen i Karlstads kommun fattade i våras ett beslut om att reservera ett område vid Fröding arena på Kronoparken för ändamålet. Sedan dess har bland annat skolan bredvid kommit med invändningar mot beslutet eftersom man anser att det blir för trångt i området med ytterligare en byggnad.

– Pettersson anser att religionsfrihet även borde omfatta frihet från religion och så länge som islam inte accepterar andra religioner så ska de inte bygga några moskéer här. När Saudiarabien som finansierar många moskéer och muslimska friskolor i västvärlden tillåter kyrkor där och besök för icke muslimer i Mecka och Medina kan vi ta upp saken på nytt, men så mycket stake är det inte i våra krypande politiker.

Så här ser det ut på vägarna i Saudiarabien, vi kanske skulle ha vägskyltar som visar muslimervägen dit.Non muslims

3 thoughts on “Muslimer hoppas på ny moské

  1. Han hoppas på en egen plats, finns väl hur mycket plats som helst på Arabiska halvön, även resan till Mecka skulle inte bli sålångt. Drömplatsen för varje muslim

  2. Finns det ingen jurist med ryggrad i Sverige som kan göra här vad Gavin Boby gör i England (och andra länder) nämligen på laglig väg förhindrar moskébyggen.

    Han finns på Youtube bl a och lyckas till över 90 % förhindra byggandet. Han har också rest runt t ex i Australien och berättat om hur han gör. I England börjar det ofta med en moské och i och med det mutar de in ett stort område runt omkring som de ”äger” och inga otrogna tillåts besmutsa med sin närvaro. Trafikproblem uppstår då alla moskébesökare åker bil. Finns inga P-platser parkerar de på grannarnas tomter. Grannarna får ganska snart skambud på sina hem. Vägrar de så tar de till våld. I och för sig sjunker husens värden med raketfart så snart området blir muslimskt.

    Jag tycker det är märkligt att de får frikort på allt vi betalar för i samhället som exempelvis äventyrsbad och Gym med de ska i alla fall ha en ”egen plats”. Snacket om att deras kulturcenter är till för hela samhället är ju bara nys och en klar lögn.

Kommentera