Jesus var sosse


Det påstår i varje fall SSU, Sveriges Socialdemokratiska ungdomsförbund.

-Pettersson undrar om inte sossarna tror de är gud – de låter nästan så med sina vallöften – de tror de likt Jesus att de kan mätta femtusen människor med fem bröd och två fiskar…


5 responses to “Jesus var sosse

 • Peter

  Sossarna är i alla fall sämst på fördelningspolitik, politik över huvudtaget. Lägger med en historia om socialdemokratisk fördelningspolitik :

  10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:
  – De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
  – Den 5:e betalar 10 kr
  – Den 6:e betalar 30 kr
  – Den 7:e 70 kr
  – Den 8:e 120 kr
  – Den 9:e 180 kr
  – Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

  De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:
  – “Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen”.

  En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.
  De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.

  Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis.
  Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

  Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat…
  – Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:
  – Men han sparar 70 kr!

  – Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.

  – Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.

  – Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.

  – Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

  De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

  Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:
  Det fattas 520 Kr…

  Gilla

 • Argus

  Man brukar säga att 80% av svenskarna är socialdemokrater och då brukar jag svara att det då är synd att Socialdemokraterna inte längre är det.

  Jag ifrågasätter om August Palm, Hjalmar Branting, Per Albin Hansson eller Tage Erlander skulle känna sig hemma eller ens igen sig i dagens SAP eller SSU?

  1928 formulerade Per Albin Hansson Socialdemokraternas vision om Folkhemmet: Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, plundrare och plundrade. .” (Wikipedia)

  Hur är det med kelgrisar och styvbarn? Hur är det att inte se ner på andra? Hur är det med likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet?

  Socialdemokratin kanske var Jesus, men det var bra länge sedan.

  Gilla

 • ossie

  Dessa småfifflare som tror att de kan leva på Per Albin och Tage E. Tyvärr är dagens sossar bara intresserade av att sko sig och berika sig och dessa makthungriga fifflande SSU are ber jag gud bevara oss ifrån det är illa nog med de sossar som sitter och slevar åt sig idag.

  Gilla

 • Lena99

  Så perfekt vi skakar fram några bröd och fiskar, ingen svensk skattebetalare behöver aldrig mer betala den hutlösa skatt som löntagarna i Sverige tyngs under, Jesus visar vägen. En sak allt vad jag gör i Sverige ska så långt det är möjligt vara kolsvart. Missförstå inte det fungerar med planering utan att blanda in sådant som är colorerat. Staten ska snuvas för staten snuvar mig och har gjort i decennier.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Pettersson, du är bara bäst alltså.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: