Muren genom Malmö


Insändare.

MALMÖ PRESENTERAS I TIDNINGEN TROVÄRDIGT, SOM DELAD STAD – med ett framtids-reportage   ”I SKUGGAN AV MUREN.”

Muren genom Malmö -förvillande lik Berlinmuren – har i detta icke Trovärdiga kyrkliga magasins fotomontage dragits rakt över Stortorget.

I magasinet läser vi en snor-tårdrypande framtidsvision om Mohamed Ali, som nu är utestängd ur Det Rika Malmö, det kring Turning Torso – och på hans sida om muren, har fotomonterats in sopberg. Och varje fredag demonstrerar AFA och Expo och Malmös fattiga – Ali Muhamed, stilla, från Möllevångstorget, Malmös mest hysteriska vänster-näste, för att riva ner muren. Och möts av batonger och tårgas. Och detta vill Svenska kyrkan ha oss att tro på!

Det hela är så snuskigt gjort, så verklighetsfrånvänd, att Svenska Kyrkan totalt förlorat sin Trovärdighet.

Murarna i Malmö, ser vi främst i det som i tidningen kallas ”den fattiga sidan.” Malmö Öster, invandrarområdena.

Inom Rosengårdsringen, som Malmös politiker och den invandrade befolkningen själva dragit, där har villor, radhuskvarter, bostadsrätter köpts upp av den ständigt rikare arab-MENA-klassen. Runt sina ägor till några miljoner, sätter de upp höga murar och gallerportar med höga taggar på – som om de anser att de är omgivna av skurkar — sina egna – om man får uttrycka det så.

Bakom denna ”fattigdomsmuren” som skall föreställa vara trovärdig, bor några verkligt fattiga: Svenska pensionärer som arbetat hårt ett helt liv, men inte haft råd att fly då området blev en del av arabvärlden.

Tidningen konkluderar med att kyrkans uppgift inte är att göra folk religiösa – utan socialt skyddade. Mot den arabiska överklassen ”bakom Muren”? – När man ser hur de unga ur denna klass åker kring i lyxbilar för en mille, då undrar man: Har Svenska Kyrkans tidnings-skrivare någonsin varit ute i Malmös Arabland? Sett verkligheten?

Rösta rätt i kyrkovalet. Rösta på någon med vett. Så kyrkan kan återskapa någon liten Trovärdighet att tro på.

SB


2 responses to “Muren genom Malmö

 • osynligemannen2

  Tja, dra in städningen av Rosengård så blir det snabbt sopberg. Men det beror kanske på de nysvenskar som förväxlar sopnedkastet med balkongen?

  Gilla

 • Thomas

  Jag trodde att Berlinmuren var byggd av vänstersidan.
  Jag trodde att det var Islamister som hindrade posten.
  Jag trodde att det var muslimer som slängde ut TV från Rosengård

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: