Debatt om islam


SD:s ordförande i Falköping, Hanna Wigh, som är en drivande ung dam, hade igår arrangerat en debatt om islam.
På ena sidan befann sig två SD:are, Bertil Malmberg och Peter Szajda*. och på den andra sidan en blivande iman, Yousef Shirvani.
Bertil Malmberg har tidigare skrivit många bra inlägg om islam i SN. Han är förmodligen en av de personer i Sverige som har bäst detaljkunskap om kornanen i Sverige. Hans uppfattning var tydlig. Islam kommer aldrig att fungera i en västerländsk demokrati. Huvudskälet är att Koranen aldrig kommer att kunna anpassas.
Peter Szajda menade att islam inte reformerats på samma sätt som kristendomen. Peter, som är troende katolik, menade att ingen skulle reagera nämnvärt i Sverige om någon uttalade sig nedsättande om Jesus. Men om man gör en rondellhund av Mohammed så blir det enorma påföljder i hela världen.

Stämningen blev stundtals upprörd i lokalen, särskilt under Bertil Malmbergs föreläsning, då många lämnade lokalen.

Som motvikt till båda ovanstående avslutades debatten av Yousef Shirvani som konstaterade att islam fortfarande är en fredens och kärlekens religion även om man har ett svart förflutet.

Det är något i Yousef ordval som Lusharpan reagerar över. ”FORTFARANDE är en fredens och kärlekens religion. Lusharpan vill nog hävda att islam har aldrig varit och kommer heller aldrig att bli en fredens och kärlekens religion. Och att det svarta i islam skulle finnas i det förflutna visar möjligen att Yousef lever i en väldigt tjock glasbubbla väl avskärmad från verkligheten. Eller också ljuger karln vilket ju är helt ok för en muslin, bara det gagnar saken.

Yuosef höll med de båda föregående talarna om att de extrema islamisterna inte kommer någon tillgodo. (ljög han där ??). Däremot gällde det att bearbeta ilskan hos de unga män som idag inte hittar rätt i det svenska samhället.

Lusharpan undrar möjligen över varför de unga männen är ilskna och varför de inte hittar rätt i det svenska samhället. Kan det möjligen vara så att de inte är intresserade av det. Förmodligen menar Yousef att det ska satsas ytterligare miljarder på invandringsindustrin. Det bästa är förmodligen att skattebetalarna försörjer de arga unga männen för resten av livet. Då har de antagligen hittat rätt.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

* Peter Szajda  har hört av sig och påpekat att vi missat att nämna att han är islamolog specialiserad på islamism och kunskaper i fred  och konfliktvetenskap med specialitet på mellanöstern konflikten m.m. och han anser att det borde stå i artikeln.


3 responses to “Debatt om islam

 • Peter Szajda

  Ang mig Peter Szajda så missar ni att jag är islamolog specialiserad på islamism och kunskaper i fred och konfliktvetenskap med specialitet på mellanöstern konflikten m.m. vilket jag anser borde stå med i artikeln.

  Gilla

  • Freja

   Expert på fred i mellanöstern? Du måste vara ganska sysslolös då? Allt jag behöver kunna om Islam lärde jag mig på en dag, den 11 september 2001!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: