Öga för öga gör hela världen blind

Öga för öga gör hela världen blind, sa Mahatma Gandhi, men i stora delar av världen lever öga för öga, tand för tand kvar.

Öga för öga, tand för tand är ett talesätt känt från Gamla testamentet i det som kallas Mose lag, i Nya Testamentet låter det helt annorlunda, där säger Jesus Kristus “Ni har hört att det blev sagt: Öga för öga och tand för tand. Men jag säger er: värj er inte mot det onda. Nej, om någon slår dig på högra kinden, så vänd också den andra mot honom.”

Nåväl, inte många i Mellanöstern verkar ha lyssnat på Jesus eller “Den gyllene regeln” som lär härstamma från Konfucius, ca 500 år f.Kr.  ”gör mot andra som du själv vill bli behandlad” i stället verkar det som Mellanösterns traditioner och seder håller på att flytta hit och det med PK-etablissemangets goda vilja.

Hur ska man annars tolka regeringens i praktiken fria invandring av folk från de värsta oroshärdarna och uppmaningen att de ska ta med sig sin kultur och vi andra ska anpassa oss till det nya.

Hur länge dröjer det innan våldet brakar loss i vårt land?

Vi ser redan tendenser i Malmö där unga män från Mellanöstern terroriserar judar som hämnd för det Israel gör.

Vi ser det i Södertälje där kristna syrianer jagar bort muslimer för det som hänt i Irak.

Eritreaner slåss inbördes i Stockholm, för eller emot regeringen i Eritrea.

Somalier hatar varandra beroende på vilken klan de tillhör, placera två i samma rum och knivarna riskeras att plockas fram. Där har ni verklig rasism.

När tror ni sunni- och shiamuslimer börjar slåss här på allvar.

Alla jävla nybyggare påstår att det är deras land och gammelsvenskarna ska hålla käften…och i nästan alla bråk är muslimer inblandade.

-Pettersson undrar om regeringen verkligen vet vad de gör, de kan ju inte ens säga åt bråkstakarna att här sköter ni er och följer våra lagar och regler annars skickas ni hem för det är rasism…undrar vad de kommer att skylla på när dårarna sätter igång på allvar här, förresten kanske de inte kommer att något. De är redan blinda och döva men snacka kan de.

ganhdi

Kommentera