Arbetsförmedlingens chef mobilsurfade för 300 000


Arbetsförmedlingens generaldirektör har mobilsurfat för nästan 300 000 kronor på cirka ett år. Den skyhöga räkningen beror på att hon glömt stänga av dataroamingen under utlandsbesök. Bermudez-Svankvist har varit i blåsväder under en längre tid. Hon har mobilsurfat för 15 665 kronor i månaden under perioden mars 2012 till augusti 2013. Orsaken är slarv. Angeles Bermudez-Svankvist hade glömt stänga av dataroamingen under flera utlandsbesök.

Arbetsförmedlingens it-chef gjorde en stickprovskontroll bland myndighetens mobilanvändare och upptäckte de höga kostnaderna.

-Pettersson tycker att ett sådant uppenbart slarv ska dras på lönen, som räcker till med råge. Damen har 142 200 i månaden, kan inte orda några jobb och inte sköta en mobiltelefon men är duktig på att resa runt i världen och flumma…bäst att hon håller sig hemma och inställer sig i de arbetslösas skara.

Förövrigt har hon ordnat topp-jobb på Arbetsförmedlingen åt sina vänner –  Jag vet att de är mest kompetenta.

Dessutom är inte damen nöjd med sin lön, hon tycker att hon ska ha mest betalt av de statliga cheferna, nu ligger hon bara tvåa av 225 chefer.

De tio högst betalda statliga cheferna

 1. Dan Eliasson Försäkringskassan 147.000
 2. Angeles Bermudez-Svankvist Arbetsförmedlingen 142.400
 3. Gunnar Malm Trafikverket 142.000
 4. Bengt Svenson Rikspolisstyrelsen 137.000
 5. Sverker Göransson Försvarsmakten (ÖB) 135.800
 6. Håkan Syrén Försvasmakten (General) 135.000
 7. Ingemar Hansson Skatteverket 130.000
 8. Ann-Catrine Zetterdahl Sjöfartsverket 129.000
 9. Anders Danielsson Migrationsverket 128.200
 10. Anders Hamsten Karolinska Institutet 126.000

SvD 


18 responses to “Arbetsförmedlingens chef mobilsurfade för 300 000

 • Facket kritiskt: ”Är det ett aprilskämt?” | Petterssons gör skillnad!

  […] Arbetsförmedlingens chef mobilsurfade för 300 000 […]

  Gilla

 • Blomster

  Nu verkar det som om de fått en chef som kanske vet vad det handlar om!
  Han menar att det varit för stort fokus på unga arbetslösa, det är mycket värre för 55+. Det är också min erfarenhet om jag tittar runt i min bekantskapskrets så finns det ingen elefantkyrkogård för dessa högutbildade mellanchefer som har pendlat över Sverige i 10 år mer eller mindre, och till slut satt ner foten och sagt att här kan jag inte fortsätta. För högutbildade för att få ett jobb på lokalarbetmarknad och som har familj och/eller make med arbete på hemorten. Vem ska stryka på foten?
  Vid kontakter med den lokala arbetsmarknaden ifågasätts varför det söker de arbeten de söker och blir intervjuade om sin utbildning utifrån ett hos intervjuvaren väckt intresse. Inte med syfte på aktuellt arbete utan mer för intervjuarens personliga intresse. Inte kan vi rekrytera någon sådan person, de ska så mycket betalt att de spräcker budgeten flera gånger om. Dessa personer funderar på att stryka vissa meriter i sin CV för att bara få ett arbete och sin familjesituation att fungera. Är detta rimligt?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pica pica:
  Alltid ! Med full lön efter ”omplaceringen” …
  Det finns många sådan parasiter från alla i 7-klöverns trygga famn.

  Gilla

 • Pica pica

  Får hon bonus för de arbetslösa hon fixar jobb åt?

  Nej, kunskap och resultat är inga meriter för glassjobben idag. Tror nästan att PK-kvaliteter går före.

  Gilla

 • Lena99

  Tjänstemannaansvaret det måste införas igen och det nu !

  Gilla

 • huginomunin

  Ur Wikipedia:
  ”Angeles Bermudez-Svankvist, född 2 juli 1963, är en svensk ämbetsman. Hon är sedan september 2008 generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen. Hon är utbildad tandläkare och har haft flera chefsbefattningar inom Stockholms läns landsting, bland annat som VD för S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm och för Folktandvården i Stockholms län samt varit tandvårdsdirektör i Uppsala län. Hon har även haft styrelseuppdrag i bland annat Röda korsets centralstyrelse och Företagarnas Riksorganisation. Bermudez-Svankvist har ofta uppmärksammats för sin ledarstil och utsågs till årets chef av tidningen Chef 1999 och till årets myndighetschef 2009 Veckans Affärer.
  Bermudez-Svankvist valdes den 26 juni 2012 i Seoul i Sydkorea som första kvinna till ordförande för den världsomspännande organisationen för arbetsmarknadsmyndigheter, World Association of Public Employment Services (Wapes). Bermudez-Svankvist är, av regeringen utsedd, ledamot i den e-delegation som tillsattes 26 mars 2009 samt insynsrådet för Försvarsmakten som regeringen tillsatte 4 oktober 2012.”

  Dessutom fick hon sparken efter en månad som stadsdirektör i (häpp!) Södertälje kommun, stax innan hom blev GD.

  Hjälp!

  Gilla

 • huginomunin

  Sen ska man ha klart för sig att en GD som får sparken, står till regeringens förfogande fram till pensionen med bibehållen lön.Utan att behöva göra ett smack. Eller ha någon meningslös uppgift, typ kontrollera telefonkatalogen.

  Inez Uusman fick visst uppgiften att utreda jämställdheten inom skogsbruket, utan tidsgräns…Det jobbet kan jag också tänka mig, till den lönen…

  Gilla

  • Argus

   En generaldiriktör utnämns på en begränsad tidsperiod, ett förordnande, vanligtvis sex år första perioden sedan brukar det förlängas i tre år. En generaldiriktör kan inte få sparken under förordnandet däremot kan de omplaceras vanligen i regeringskansliet.

   Alla eventuella fortsättningar är nya förordnanden som beror på att de alla tillhör den politiska adeln.

   Gilla

 • domedagsmannen

  Är hon inkvoterad?
  Instegsjobb?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Vill enbart förtydliga Pettersson siffror ovan för de ”anställda cheferna”.
  Siffrorna som anges är månadslöner,detta klarläggande för oss med lägre årsinkomster,typ vanliga arbetare och fattigpensionärer !

  Gilla

 • Kurt

  Hon anför att hon ha mycke tjänsteresor till Afrika, Asien mm. Är det inte den svenska arbetslösheten som är hennes arbete?

  Gilla

  • Olli Rein

   Ja arbetsförmedlingen är ju en svensk institution, som ska förmedla arbete och utbildningar till i Sverige fast boende personer.
   Det torde ligga på immigrationsverket att leta lata afros till höga ämbeten i Sverige. Annars finns det ju rätt gott om sådana i många svenska kommuner. Det kanske finns fler i Sverige, än i Afrika?

   Gilla

 • ossie

  Sparka den där arroganta inkompetenta kärringen. Dra surfkostnaderna på hennes lön. Sen kan hon själv ställa sig i kön hos AF.

  Gilla

 • Olli Rein

  Ja, alla dessa superduktiga chefer borde ju jobba mot provision, det borde de ju tjäna på, så duktiga som de är. Ett bra mått är ju de skattemedel de tjänar in på dem de skaffar anställning åt. På det kunde de väl få en viss promillesats, efter 3-4 år av heltidsarbete för de sökande. Miljonlöner för byråkrater utan något krav borde definitivt förbjudas. Särskilt när det gäller den tärande sektorn.

  Gilla

 • allemand

  Ursäkta språket Pettersson, men fy fan vad dumma vi är.

  ”Bannad från Avpixlat som allemand utan att veta varför”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Angeles Bermudez-Svankvist är en oerhört kompetent och felfri kvinna.

  Det budskapet vill hon i varje fall förmedla som högsta chef hos statens Arbetsförmedling , om hon får säga det själv. Det har hon tydligen lyckats med.

  Däremot att lyckas med det hon är anställd för av dyra skattepengar är ju en helt annan sak……….

  Den saken är ju rätt så oviktig…..när man ändå ” cashar in ” trots resultat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: