Har det varit bokbål någonstans ??

Ja, får man tro den något konspiratoriska insändaren i vår lokaltidning så det precis vad som måste ha inträffat.
Personen ifråga har nämligen försökt få tag i Skalle- Pers gamla klassiker ”Det sovande folket” och det har visat sig vara stört omöjligt.
Enligt insändaren så går den inte att få tag på på biblioteket och inte att köpa på nätet. Enda möjligheten fn är en PDF-utgåva som finns hos ”Ett alliansfritt Sverige”.
Lusharpan gjorde en snabbkontroll på nätet och det verkar stämma det som insändaren påstår.

Insändaren funderar därför på om det är något särskilt i boken som man vill att svenska folket inte ska få ta del av, så därför kommer Lusharpan att återkomma med ett antal väl valda citat ur boken vid ett senare tillfälle.

Nu kommer jag strax att gå ner till det lokala biblioteket och göra en kontroll även där.  Jag återkommer med resultatet.

Är det någon som vill sälja en pappersutgåva till Lusharpan så återkom gärna med detta i kommentarsfältet till detta inlägg.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

13 thoughts on “Har det varit bokbål någonstans ??

  1. Off Topic : Hörde tyvärr inte från start, har en moderat politiker i Landskrona gått över till SD ? Om det var korrekt uppfattat så blir det nu strömhopp, äntligen.

    • Jo Lena du har hört helt rätt !
      Det gäller Moderaternas tidigare ordförande i Landskrona Olav Stråmark,som nu tar plast i styrelser och nämnder för SD….
      Enl. Skånskan säger han ”Moderaternas politik har i fråga efter fråga helt urspårat” ! Betonar speciellt när det gäller invandrings och integrationspolitiken.
      Så kan det gå när man spänner bågen allt för högt !

  2. Lova runt och hålla tunt !
    Reinfeldt och hans kompisar i EU speciellt Cameron i UK,tycks vara av samma stam.Nu gick denna engelsman ut och förkunnade stort och brett, att ett anfall på Syrien står omedelbart för dörren !
    I Tyskland som har val om 3 veckor,förpassade naturligtvis inte sossarna denna frirunda.Merkel som alltid stöder sina partikamrater världen över,hamnade nu illa till.För dagen vet hon inte hur hon skall ställa sig.Hennes höga lön som diktator hänger på en skör tråd.
    Fredspristagen i USA var/är också gärna en som låter messiler och drönare tala ! I dag ser det ut som deras ord enbart bestod av tom luft.
    Tala om likhet med ”vår statsminister”…M.a.o. på Västfronten intet nytt !

  3. Ja, en bok till att bränna tillsammans med koranen på Valborg. Så att man VÄCKER folket, som Reinfeldt sövt. Läs inte denna självhypnosbok, så du blir medgörlig och lealös till Reinfeldts floskler, för vårt lands undergång. Detta är magnetisörens (hypnotisörens) 8:e vinter. Låt det inte bli en 9:e.

  4. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Jag kan inte hitta pdf-filen hos alliansfritt heller…men fanns på piratebay. förstås 🙂

    • Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
      Varg i Veum skriver:

      Den har även ett beskrivande förord. Denna blir härligt motpropaganda inför valet 🙂

    • Insåg man såååå tidigt,att mannen manipulerade och lät honom trots detta bli ”landsfader” ? Det som genom åren blivit oförändrat är,att upplagor som tror honom är väldigt litet…2014 får vi hoppas att han,liksom sitt häfte på sin tid försvinner !

KommenteraAvbryt svar