Flickor hotas av muslimska åsiktspoliser

SVERIGE 2013. Flickor förbjuds att bada, dansa och spela musik. Kvinnor får inte gå på stan, ta studielån eller jobba. Allt mer blir ”haram” – förbjudet. Muslimska kvinnor som vill ”leva svenskt” känner sig förföljda.

Sydsvenskan har träffat nittonåriga Shirin, som i sin gymnasieskola i Malmö ständigt får höra tjat om att bära slöja och traditionella muslimska kläder.

När Shirin var fjorton år valde hennes mamma att fly från Iran med sina tre tonårsdöttrar. De stod inte ut med det kvinnoförtryck som utövas där i islams namn.

Men i Malmö har de till sin fasa fått uppleva samma sorts förnedring. De trakasseras av muslimska män och kvinnor, som ständigt ifrågasätter deras klädsel, deras matvanor och hela deras livsstil.

– Jag kallar mig muslim och tror på Gud, men jag är ingen praktiserande muslim. Jag vill själv bestämma hur jag lever mitt liv. Ingen annan ska få pracka på mig sin livsstil, säger Shirin.

-Pettersson ser och hör inga PK-protester för Shirin och hennes systrar. PK är galna, de protestera för slöja…

 

 

4 thoughts on “Flickor hotas av muslimska åsiktspoliser

    • Cavatus – A Swedish citizen, born Stockholm more than half a century ago. Now living in the countryside about an hour away from the capital.
      Cavatus skriver:

      Det är inte haram att leva på de otrognas pengar. Tvärtom är det tillrådligt. Dhimmiesarna (vi icke-muslimer) är skyldiga att försörja de trogna.

KommenteraAvbryt svar