Reinfeldt får nya bottensiffor


I dag äntrar statsminister ­Fredrik Reinfeldt (M) talar­stolen för att hålla sitt tionde sommartal – med nya dystra siffror i ryggen. Moderaterna noteras för ett rejält tapp i Aftonbladet/United Minds sommarmätning. Reinfeldt måste komma med skarpa förslag och peka ut en färdriktning, ett bra tal räcker inte, säger opinionschefen Carl Melin.

 När Fredrik Reinfeldt kliver av båten från Stockholm för att hålla sitt traditionsenliga sommartal i Gustavsberg i Värmdö gör han ett avstamp inför den kommande höstsäsongen.

 Det är tionde gången som han håller sommartal, det sjunde som statsminister, och han har många gånger tidigare ­använt tillfällena till att sparka i gång höstterminen och peka ut prioriteringarna framåt. Nu ser det ut att vara ännu viktigare för honom att lyckas övertyga.

 I augustimätningen från ­Aftonbladet/United Minds har hans eget parti, Moderaterna, stora problem. M backar till 24,5 procent och placerar sig därmed en rejäl bit under valresultaten från 2006 och 2010. Samtidigt växer de rödgröna partiernas opinionsövertag.

 Enligt Carl Melin på United Minds är det den höga arbetslösheten som spökar för regeringen. Väljarna oroas av arbetslösheten. Alliansen har suttit länge i regeringsställning och äger nu de samhälls­problem som finns.

 En regering kan överleva hög arbetslöshet men då måste­ man visa att man tar frågan på allvar och har en politik som folk kan tro på, säger han.

Om det kommer några skarpa förslag i talet på hur Fredrik Reinfeldt tänker sig att få ner arbetslösheten är oklart. På förhand har dock utlovats nyheter om vilka prioriteringar Moderaterna gör i regeringens budgetförhandlingar i höst.

 Partisekreteraren Kent Persson (M) konstaterar att de senaste ­opinionssiffrorna visar att man har ­mycket arbete kvar att göra.

Både som enskilt parti och tillsammans i Alliansen har vi ett stort ansvar att visa väljarna att vi både har kraften och politiken för att göra Sverige bättre. Statsministerns sommartal är ett av de viktiga till­fällen vi har för att visa detta, säger han.

AB


7 responses to “Reinfeldt får nya bottensiffor

 • Peter

  Det verkar som om dagen när Flinten Fredrik ställs inför riksrätt kommer allt närmre. Mumlet har övergått till ett dovt muller, det går inte fort men det går stadigt framåt och flintisen är nog så medveten om att vinden som såddes kommer tillbaka som storm.

  Gilla

 • Ulf Lind

  Hurra. Skål för total botten, för både Reinfeldt och Löven. Må de inte bli större än 10% vardera. Hoppas kan man ju alltid, eller hur… 🙂

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Pinsamme Fredrik tycks ha ”skitit i det blå skåpet” lite för många gånger.
  Sedan vet jag inte hur mycket man kan lita på något överhuvudtaget som Afabladet står bakom…

  Gilla

 • Stefan K

  Efter M:s uppgång i Yougov analyserades detta av statsvetare om att Reinfeldt fått ny energi och att hans tal i Almedalen och skarpa kritik mot SD fått trenden att vända.
  Varför har vi statsvetare om de analyserar så förbannat dåligt?
  Varför skulle Sverigedemokrater återvända till Moderaterna för att Reinfeldt spyr ut sitt hat mot SD?

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Statsvetare måste också ha något att ställa på middagsbordet…
   Speciellt om de har familj och vistas i ”bättre umgängeskretsar” !

   Gilla

  • Göran Lundbom

   Nej, just det. De borde heta ”statsgissare” istället. Samma nivå som s K nationalekonomer som först säger en sak, och sedan försöker förklara varför det blev tvärtom. Så har vi ju sportjounalisterna… Say no more.

   Gilla

  • Pica pica

   Stefan, jag retar mig allt mer på dessa ”experter”. Dit hör statsvetare, Sarnecki och Calmfors som bereds plats för att ”förklara” för oss vad vi ska tycka. De platsar in bland journalisterna och annat löst folk.

   Fredriks fuktiga bruna hundögon har helt klart tappat sin ”charm”. I mina ögon är problemet att medelsvensson tror att en rödgrön regering skulle innebära lösningen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: