Synskadad måste betala tv-avgift


En synskadad man i Oskarshamn måste betala tv-avgift trots att han nästan är blind och inte kan se på tv. Radiotjänst vill att mannen ska betala avgiften på grund av att han äger en dator, skriver Östran.

– De har inte ens tänkt på handikappade i den här tolkningen. För mig är datorn ingen tv och har aldrig varit det och utan högtalare är den ingen radio heller, säger han till tidningen.

TT


7 responses to “Synskadad måste betala tv-avgift

 • Pica pica

  Är det någon som vet hur licenspengarna används?

  Att tekniken går framåt borde också innebära större valfrihet. Om Propagandaministeriet väljer att lägga ut sina ”nyheter” på nätet borde de rikta sig mot de kunder som vill ha detta, inte straffbelägga de som vill slippa. Kollektiv bestraffning är inte rätt idag.

  Gilla

 • Stenbock

  Denna tvångsavgift är inget annat än en finansieringsåtgärd för/till propagandaministeriet !

  Gilla

 • Stisse

  Det är dessa vidriga riksdagsledamöter som beslutat om lagen om tv-avgifter som stadgar att datorinnehav o internetanslutning är att jämställa med tv-innehav. Vem tittar på SVT i datorn? Datorn används till 99,99 % till annat än att titta på SVT. Detta är helt sjukt och Stasi-aktigt. Och det finns ingen politiker i 7-klövern som inser att detta måste ändras. Skandalöst. SD 2014.

  Gilla

 • Ulf Lind

  Helt vansinnigt. De ska väl inte kräva av dom som har trasiga tv:n, eller datorer, som de inte använder till detta ändamål. Det är maffiametoder och beskyddarverksamhet. De borde kunna kolla, genom pejling istället, om tv-tittande förekommer. Men jag tycker man skav slopa den sjuka tv-licensen. Det är nåt helt förlegat, i dagens moderna samhälle. Det är som man förr, gav sig på nerladdning från nätet, överlag. Då hade inte Spotify existerat. Så varför leva kvar i antiken. Samma sak med den unkna 1:a maj. Men det är en annan fråga.

  Gilla

 • ossie

  Sjukt är bara förnamnet !!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Extremister överallt !!!

  Gilla

 • allemand

  Sådan är administrationen, den enes död den andres bröd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: