Petterssons är stolta – kallas islamkritiska på lokalradion


En islamkritisk sida på internet har lagt upp länkar till Norrbottenbandets Euskefeurats musik. Basisten Dan Engman gjorde ett inlägg på sidan där han bad de ansvariga att ta bort länkarna eftersom bandet inte vill bli förknippade med den här typen av åsikter.

En vädjan som väckt stor uppståndelse: – Det rasslade ju in typ hundrafemti kommentarer av olika slag, säger Dan Engman

En del av inläggen var förstående mot att Euskefeurat inte vill hamna i ett sådant sammanhang, men andra gick till attack mot bandet. Dan Engman hade inte trott att hans inlägg på den lilla bloggen skulle få så stor uppmärksamhet.

– Jag ville bara markera för dem som driver den här bloggen att det är inte okej att använda våran musik för att promota en sida som är så fylld av hat och intolerans. Och det är klart att man vill inte finnas med som artist i ett sånt sammanhang.

Så står det på lokalradion P4 Jämtlands hemsida och att bli benämnt som en islamkritisk blogg tackar vi bara. Att Dan Engman och P4 Jämtland har en annan uppfattning är bara att beklaga.

Gillar de förtrycket och våldet som förekommer inom islam eller är de bara okunniga? För att hålla det på ett lokalt plan så tilläts på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund muslimska män störa undervisningen och kräva separata klasser för män och kvinnor, kvinnor fick inte yttra sig när män var närvarande osv. Det slutade med att undervisningen skedde med en skärmvägg mellan män och kvinnor.

Skoledningen tordes inte säga ifrån av rädsla för att bli kallade rasister. De borde ryta i: Det här är Sverige och här har kvinnor lika stor rätt som männen att delta, tala, synas och höras passar inte det så åk hem…

Men Dan Engman gillar islam och islamska värderingar och jobbar efter mottot ”Alla djur är jämlika, men en del djur är mer jämlika än andra” förresten finns musiken kvar på bloggen och Dan har själv lagt upp mer musik bland kommentarerna på vår blogg.

P4 Jämtland

P4 Jämtland 


21 responses to “Petterssons är stolta – kallas islamkritiska på lokalradion

 • Vänsterpartist anklagas för rasism | Petterssons gör skillnad

  […] från Euskefeurat har tidigare besökt Petterssons blogg och det är […]

  Gilla

 • Kanadensarna ut i havet | Petterssons gör skillnad

  […] Petterssons rör om i den musikaliska grytan spelar vi återigen denna lilla trallvänliga låt, en låt som kan följa dig under resten av denna […]

  Gilla

 • ossie

  Tänk om Mikael Wiehe och Håkan Hellström får reda på att de varit med här. Två mycket kända 100% korrekta vänsterartister då du Pettersson kanske du kan få ännu mer reklam och läsare.

  Gilla

 • Stefan K

  Jag ifrågasätter att Dan Engman är en flitig besökare på Petterssons, så vad bygger han sina anklagelser på?
  En annan fråga är vem som tipsade, för inte ”råkade” Dan Engman titta in på Petterssons och fick se sig själv på tre Youtube-klipp.

  Jag ser det hela som ett sätt för Dan Engman och hans Euskefeurat att göra reklam för ett gammalt och avdankat band.
  Klart det inte är lätt att ena dagen skina i strålkastarljuset, för att nästa dag förpassas till glömskans källare.

  …men all reklam är bra reklam Dan, Besökssiffrorna lär stiga och det lär inte bara vara kulturvänstern som tittar in.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Ali:
  Du borde lyssna och titta mer på utländska medier..
  Över hela Europa inser man nu,att den s.k.”arabiska våren” har totalt misslyckats..
  Västmakterna står nu med byxorna nere.Längst fram finns Sveriges diktator,tillsammans med de andra profeterna.
  I dagens tyska press skriver man öppet,att det hela utvecklats till Jihad mot allt västerländskt.Kristna som levt sedan minst 5.000 år i områden,dödas nu systematiskt av er araber !
  Enbart igår lär 46 kyrkor i Egypten ha angripits och tre av dem bränts ner.Samtidigt rapporteras att c:a 600 Hamas-terrorister smugglats in,för att ”hjälpa” dina muslimbröder sprida död och pina…Din ”fredliga religion” skall införas med våld…eller?

  Gilla

  • Olli Rein

   Hamas precis som alla andra så kallade palestinier är ju mest inflyttade egypter enligt släktnamnet, säger ju Hamas egen inrikesminister. Och de som inte är egypter kommer från den arabiska halvön, eller Turkiet.

   Gilla

 • ossie

  Har dom totalt tappat stinget ?? Främlingsfientlig ska det väl heta.

  Gilla

 • Argus

  Nu även hos Radio Norrbotten http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5616985

  Jag skrev en kommentar, undra hur gammal den blir?:

  ”Om inte Dan Engman vill att Euskefeurats musik ska spelas så kontaktar han lämpligast Google och ber dem ta bort klippen på YouTube. Detta förutsätter naturligtvis att han har upphovsrätten eller representerar den eller dem som har den. Annars är det svårt då att länka är inte olagligt.

  Sedan tycker jag att vi av omsorg av rasismens offer ska vara återhållsamma med att peka ut andra som rasister. Om man använder uttrycket till att försöka tysta dem som inte håller med om den förda flykting- och invandringspolitiken blir 75,5% av svenskarna rasister enligt YouGovs januariundersökning och det faller på sin orimlighet.

  Vi ska bekämpa rasism var helst dess fula tryne sticker upp oavsett vem som står som avsändare och oavsett vem som är mottagare. Vi ska däremot inte använda det som retoriskt grepp för då devalverar vi rasismens verkliga offer och vi riskerar att förlora kampen mot den. Den som verkligen är intresserad att få veta vad rasism är och veta mer om hur den uttrycker sig kan jag rekommendera Levande historias hemsida. Levande historia är en statlig myndighet som har ansvaret att bekämpa rasism och främlingsfientlighet.”

  Gilla

  • Ali1948

   Argus. Bra skrivet o bra försök att förklara att ni inte alls är rasister.

   Men du glömde skriva att ni på pettersson ständigt drar fram utvisningskortet där ni ropar”ut med muslimer” likt hitlers ”juden raus” eller att ni ständigt skriker ”blattar” eller kallar folk för svin o annat rasistgap.

   Gilla

   • Freja

    Fast Ali, muslimer är inte en ras. Och ja, jag anser absolut att Islam har ingen plats på vår jord. Islam är vårt århundrades pest. För fyra år sedan hade jag aldrig varit inne på Petterssons blogg, men tvångsislamiseringen i våra icke-muslimska länder går fort och när jag med egan ögon dagligen ser hur muslimer vägrar att anpassa sig, begår brott mot oss ”icke trogna”, se gärna videon i detta inslag där muslimer vandrar omkring som svarta vålnader i Luton, UK och imamen säger att muslimer behöver inte lyda ett lands regler om det inte är islamska lagar. Allt dett har gått så otroligt fort och spridit sig som digerdöden i våra demokratiska länder så nej, jag har totalt ändrat uppfattning om invandring och idag anser jag att varenda muslim i Sverige borde få en enkelbiljett till ”sitt” muslimska land, vidare tycker jag att Islam borde utrotas. Och du Ali, vet du vad det bästa är? Jo det är att varje dag som denna kulturberining pågår så så vaknar fler och fler svenskar och inser det horribla i denna påtvingade multikultur, och det är NI muslimer som har fått mig att känna så som jag gör idag. För tre år sedan röstade inte jag på SD, vad tror du Ali är orsaken till att jag kommer att rösta SD i kyrkoval, EU-val och riksdagsval nästa år? Tror du att jag plötsligt vaknade upp en dag occh var rasist? eller tror du att det beror på denna katastrofala invandringpolitik som vi har och på all kriminalitet som vi har importerat?

    Gilla

   • Argus

    Jag bedömer inte folk efter utseende utan efter uppträdande. Vi som är föräldrar vet att man måste förbereda barnen inför vuxenlivet. Att komma till en annan kultur innebär motsvarande omställning och ingen har gjort denna insats för de nyanlända och därför uppstår det onödig friktion. Att det sedan finns en klick som skulle skita i varje försök till anpassning till ett liv i ett modernt, sekulärt, postindustriellt samhälle är en sak för sig.

    Det är som sagt inte invandranas fel, även om jag tycker att det ändå finns ett egenansvar, utan våra dyra politiker som inte insett problemen eller inte bryr sig om dem. Vi kan inte heller fortsätta på den inslagna vägen för då är Sverige färdigt som nation och vi kan inte hjälpa oss själv, än mindre andra.

    Vad jag och nog många på Petterssons tycker är att vi ska sluta med att ta emot flyktingar eller okvalificerad arbetskraftsinvandring och istället integrera alla i utanförskapsområdena i det svenska samhället. De som inte lyckas hitta arbete på vanligt sätt sätter vi i beredsskapsarbete som under depretionen.

    När det gäller rätten att befinna sig i landet så måste man faktiskt förtjäna den. Om man sysslar med kriminallitet eller annan samhällsomstörtande verksamhet anser jag att förverkat rätten att uppehålla sig i landet. Vi har även religionsfrihet i Sverige vilket innebär att du har rätt att utöva din religion men det innebär också att alla andra har rätt att slippa den.

    Samma sak gäller svensk kultur, om du kommer hit så får du anpassa dig efter den och inte tvärtom. Det skall vara ömsesidigt tycke. Man gifter sig inte och lägger upp makan/maken på operationbordet hos plastikkirugen det första man gör. I så fall gifter man sig med någon annan eller väljer ett land som passar en bättre.

    Gilla

   • Ali1948

    Argus. Bra skrivet. Jag gillar det du skriver.

    Jag är inte emot dina åsikter. Det jag är emot är att vissa ( de flesta) här på pettersson beter sig väldigt illa. Du kanske har märkt hur låg nivå på deras kommentarer. Du behöver inte svara på det, men jag hoppas att du förstår vad jag menar och vilka småglin jag pratar om.

    Gilla

  • Olli Rein

   När jag tittade för ca en till enoch en halv timme sedan, fanns där bara två. Ingen var signerad Argus.

   Gilla

   • Argus

    Jag skrev under pseudonym då jag inte vill att släggkommunisterna ska komma på hembesök, det finns trots allt inte så många Argus i landet. 🙂

    (Skojar bara, skrev under annan signatur för att göra det svårare för Google, Federalnaja Sluzjba Bezopasnosti och National Security Agency.)

    Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och jag som hittills gillat Ronny Eriksson…..

  Gilla

 • allemand

  Dessutom heter det inte våran utan vår, obildade clowner från Norrland.

  Gilla

 • ali1948

  Visst men de skriver tydligt ”vill inte vara med på rasistisk sida”. Jag vet inte om ni missat att läsa det.

  Gilla

  • Stefan K

   Johan Hakelius skrev en krönika i Aftonbladet om att ”hela västvärlden är skitskraj för islam” och detta inkluderade kulturen.
   http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article17224735.ab
   Är det detta hot Dan Engman oroas över?

   Vad säger du Ali. Har kulturen, samhället och vanliga människor skäl till att rädslas islam?
   Förresten, det är inte mig du ska svara, utan Johan Hakelius på Aftonbladet. Det går säkert att nå honom om du vill delge dina åsikter.

   Gilla

   • Ali1948

    Självklart är den rädslan obefogad. Hela islamofobin är någon slags falsk propaganda. Bara för att den finns behöver det inte betyda att den är befogad.

    På 30 -talet så fanns det något liknande fast mot judar. Var det befogat för att det fanns?

    Gilla

   • Heydte

    Klädsamt att du jämför dig med dina goda kamrater som du har så mycket gemensamt med.

    Gilla

   • domedagsmannen

    Ali
    ”Rädslan för islam obefogad” säger du…

    Det här hade aldrig hänt i ett kristet land , eller med någon annan religion. Bara muslimer är kapabla till detta!
    P.S. Jag är inte kristen själv, jag är ateist

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: