C misstänks för förskingring av biståndspengar

abirCenterpartiet har polisanmälts för misstanke om brott. Det gäller stora summor kan ha försvunnit i samband med partiets fleråriga biståndsprojekt i Irak.

Projektet har skötts av Centerpartiets internationella stiftelse, som upptäckt stora brister i redovisningen och inte klarat av att slutredovisa utgifterna på totalt 3,2 miljoner kronor för 2009 och 2010. Därför har styrelsen för stiftelsen polisanmält sig själv.

Det var förra sommaren som Centerpartiets internationella stiftelse polisanmälde sin egen bristande hantering av demokratiprojekt i Irak som finansierats av statliga pengar via Sida. Projektet pågick under flera år som biståndsprojekt.

När de sista två åren 2009 och 2010 skulle slutredovisas upptäcktes bristerna. De bägge åren kostade sammanlagt 3,2 miljoner kronor.

Stora belopp av biståndssatsningen kan alltså ha försvunnit genom felaktig redovisning, som misstänks vara brottslig.

-Pettersson undrar vad Centerpartiet gör i Irak? Och om de tycker det är viktigt ska de använda sina egna pengar och inte svenska skattebetalares.

Ansvarig för demokratisatsningen i Irak var nuvarande riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani (C) född i Irak 1976 men det är säkert en tillfällighet. Lika tillfälligt är det säkert att hennes far – Abid Faisal Alsahlani – tillhör det ”demokratiska” parti i Irak som tagit emot pengarna. 

SR 

14 thoughts on “C misstänks för förskingring av biståndspengar

 1. Hon skall redovisa varje öre.Vartenda ett. Hon håller sig undan nu – människan. Sedan så kommer hon väl undan som alltid då det är politiker. Var är pengarna?

  • Ruben:
   Ja,det minskar dramatiskt bland C-ledamöterna.
   Nu gäller det för dem,att finna en ny exportör som kan utföra kurirtjänst med nya penninggåvor… 😉

 2. Det går inte att införa demokrati i islamska länder när de inte vet vad demokrati är. Titta bara på Egypten. Så länge politiken innebär att sista ordet ska gå till religiösa islamister går det åt helvete. Sharia och demokrati är oförenliga.

 3. Totalt sinnessjukt såklart! Som vanligt! Varför är inte hon hemma i Irak egentligen? Hennes pappa är ju tydligen högt uppsatt där.

 4. Har slantarna möjligen använts,för att betala smugglarna inkl. enkla biljetter till Paradiset i Absurdistan ?
  Vad kan vara effektivare för Lööf och Co,än att värva berikande aspiranter redan på deras hemorter?

 5. Skulle inte förvåna mig det minsta om Irak-kärringen har sett till att sko sig själv på skattebetalarnas bekostnad.

Kommentera