Finland vill ställa krav för socialbidrag


FINLAND. Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko vill avveckla systemet med arbetsfri social trygghet.

– Systemet måste förändras så att den som beviljas social trygghet som motprestation ska delta i samhällets verksamhet. Samhället kan inte ordna allt, säger Risikko.

Risikko anser att grunderna till utkomstskydd bör ses över. Hon vill ändå inte binda den sociala tryggheten till utbildning, såsom lärarfacket OAJ:s ordförande Olli Luukkainen föreslog tidigare i veckan. Däremot kunde den sociala trygghetens storlek påverkas av mottagarens aktivitet.

Risikko anser att personer som erhåller social trygghet kunde sysselsättas av till exempel staten, kommunen eller olika arbetsverkstäder.

HBL

 


7 responses to “Finland vill ställa krav för socialbidrag

 • Ulf Lind

  Självklart Tony, det glömde jag. Men det är ändå lite trevligare med en närmare kultur tycker jag. Eller tycker du inte?

  Gilla

 • robban

  eller så kan man köra den svenska lösningen att inte betala ut en spänn om man inte har söker sjuttielva jobb som inte finns, dvs om man nu inte tillhör det utvalda folket som de gödslar pengar på.

  Gilla

 • Ulf Lind

  Verkar vettigt. Finns det några länder som är föredömmen, och som man skulle fly till om det kniper, så är det Finland eller Schweiz. Möjligtvis också Ryssland.

  Gilla

 • Argus

  Säkert Perussuomalaiset som jagar dem på samma sätt som UKIP stör nattsömnen för Cameron och Miliband?

  Gilla

 • Tony

  Ett normalt krav i ett normalt land, dit Sverige inte räknas.

  Gilla

 • Pica pica

  Ja, det är verkligen dags att ställa motkrav så att vi alla får del av berikningen som 7-klövern utlovat. Med hjälp av en Sickan-plan som har en begränsad tidslinje och delmål borde detta kunna ge utdelning snart.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: