Miljonrullningen fortsätter

Försäkringskassans kontrollutredningar av assistansersättning inleddes för två år sedan och ger resultat.
Utredningarna har bara under årets fyra första månader resulterat i att Försäkringskassan tjänat 64 miljoner kronor i form av återkrav, skadestånd och förhindrande av felaktiga utbetalningar.

Den minnesgode läsaren av Pettersson kommer säkert ihåg bortalagets förkrossande seger när det gäller vilka som deltagit i fusket med assistansersättningar.

Men det är kanske detta som Myten Ullenhag menar när han pratar om innovativa invandrare som försörjer sig själva på egenstartade företag.

Fortsätter kontrollutredningarna att ge det här resultatet så kanske inte ens S, MP och V behöver prata om skattehöjningar.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

 

3 thoughts on “Miljonrullningen fortsätter

  1. Visst är det väl konstigt, merparten av alla dom som kommer
    hit, lär sig alldrig Svenska , men att starta assistansbolag med
    all den snårskog av regler, det klarar dom galant, och att
    plocka ut miljonersättningar ur dessa bolag är doim skickliga
    på, långt innan tröga Svenska myndigheter vaknar till liv.
    Man kan ju undra , Vem hjälpert dem? Tolkar naturligtvis,
    men jag undrar om man inte har hjälp av Svenska Advokater med,
    för det verkar som att försäkringskassan alldrig har något att
    invända, eller så bryr dom sig inte om att kontrollera, alla som
    tar sig till Sverige är hundra procent ärliga, det är bara Svensken
    som är en bov!

  2. Det är hög tid att tidsbegränsa integreringsperioden. Då menar jag hur länge invandraren ska få bidrag för att leva i Sverige utan att lära sig svenska och försörja sig.

  3. Ullenhag vill inte veta sanningen !
    Den som alla informerade människor vet , nämligen att innan dessa bidragstagare kommer till Sverige så har de noga undersökt vilket land som ger mest bidrag, att de kommer till Sverige är verkligen ingen slump. 1988 i ett annat land i Europa behövde jag några hantverkare. In i mitt hem kom 5 stycken araber för att under en vecka ställa problem till rätta. De skötte sina uppgifter utan klagan för det var skillnaden mellan att äta eller inte. När de förstod att också jag var utlänning och svensk, så sade den ene av dem ”Sverige , där har jag släktingar och de behöver ALDRIG arbeta, jag ska också ta mig till Sverige ”! Detta var för 25 -år sedan, stollesverige det är cementerat i de övre regionerna på er alla funktionärer ,har hört liknande kommentarer så MÅNGA gånger under årens lopp ! Ni är helt enkelt inte sanna.

KommenteraAvbryt svar