Medborgarkontor blir permanent

NYKÖPING. Medborgarkontoret i Brandkärr är inte längre bara ett projekt, utan har nu blivit permanent. Dessutom får Arnö ett eget medborgarkontor.

Nyanlända flyktingar i miljonprogramsområdet Brandkärr kommer att kunna få språkhjälp även i fortsättningen.  Den 25 maj tog kommunstyrelsen i Nyköping beslut om att verksamheten, som funnits sedan 2011, får fortsätta. Dessutom ska Arnö få ett eget medborgarkontor.

Kontoren finns till för nyanlända flyktingar och vänder sig främst till boende som har arabiska och somaliska som modersmål. Tanken är att de ska få hjälp med svenska språket och i kontakten med myndigheter.

-Pettersson undrar vad kalaset kostar? Normalt påstås att sådana satsningar inte kostar något utan tas ur ordinarie budget. Då blir frågan om den ordinarie budgeten är för stor så det finns pengar över eller vilka som får minskade anslag?

Sedan kan man undra om namnet Medborgarkontor är det rätta när det endast verkar gälla två grupper som särbehandlas och de grupperna har visat att de oftast är motborgare.  

Hem & Hyra      Tidigare 

1 thoughts on “Medborgarkontor blir permanent

  1. Nåja, det minskar ju arbetslösheten hos kolonisatörerna genom anställande av tolkar. Så politikerna är väl nöjda.

Kommentera