Jag är inte rasist bara lite mörkrädd


HELSINGBORG. Tröjor med rasistiska och homofoba med budskap har förbjudits på Helsingborgsfestivalen. Trots detta förbud fanns de till försäljning. homofob_t-shirt_592018v530x800

”Jag är inte rasist bara lite mörkrädd”, ”Det var bättre förr när män var män, kvinnor var kvinnor och fikus var en krukväxt” – de omtvistade tröjorna har blivit en följetong på Helsingborgsfestivalen. De förbjöds redan förra året, men fanns ändå till försäljning innan festivalledningen satte stopp. Och när tidningen besökte Södergatan på fredagen var de tillbaka.

– Jag har aldrig hört talas om att de skulle vara förbjudna. I så fall får jag väl plocka bort dem, säger knallen Jocke Svensson. Hade han fått bestämma så hade tröjorna varit borta för länge sen. Inte för att de skulle vara kränkande, utan för att de säljer för dåligt. – Jag kanske säljer två i månaden, men jag tycker de är roliga. Jag kan inte rå för att folk inte har humor.

-Pettersson tycker att tröjorna är kul och undrar vart humorn tagit vägen? Varför finns det exempelvis ingen tröja med texten Stolt islamofob på?

HD


4 responses to “Jag är inte rasist bara lite mörkrädd

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: