Nytt beslut om försvaret förbereds

Försvarsberedningen ska nu peka ut hur det svenska försvaret ska se ut efter 2015, enligt de anvisningar som regeringen har beslutat om. I slutet av maj lade den parlamentariska beredningen fram sin rapport om det säkerhetspolitiska läget och det nu dags att se vilka konkreta effekter som det får för det svenska försvaret i framtiden. I nästa rapport, som ska läggas fram senast den 31 mars 2014, väntas de skarpa förslagen.

Utgångspunkten är dock att fortsätta på den väg som lades fast 2009. Men en del av beredningens arbete blir att överväga justeringar av systemet för att försörja förvaret med personal. Ett problem har bland annat varit att det är svårt att rekrytera tidvis anställda soldater – personal med civila arbeten som också ska tjänstgöra när försvaret kallar.

-Pettersson är trygg med beslutet och kompetensen vi har i försvarsutskottet…med Waberi, mannen som tycker att man fysiskt har rätt att tillrättavisa kvinnor, som vill ha sharialagar i Sverige, moderaten och islamisten som inte svarar på frågor om var han har sin lojalitet, hos islam, Somalia eller i Sverige??? Det känns tryggt…

4 / 6

RoD     Waberi

7 thoughts on “Nytt beslut om försvaret förbereds

  1. Att den mannen hamnat i försvarutskottet, det visar
    att statsministerns mentala hälsa inte är vad den borde!
    Eller har han fått posten för sin mörka hudfärgs skull?

    • Troligen,om det inte rent av är en av hans afrikanska sysslingar…
      Obama har ju sina där,varför skulle då inte ”vår” mulatt känna av sina gener ?

  2. Det är fortfarande en stor gåta för mig när jag ser Somaliern, hur i hela fridens namn har dilettanterna resonerat när de placerat Negern på en sådan post.

  3. Patriotismen ar sedan lange dodsforklarad av Sveriges politiker.Vem vill offra sitt liv for Svenska politiker idag. Att vara soldat idag ar inget hedervart yrke anses det. Lonerna ar riktigt usla jamfort med andra lander. Vara naiva politiker springer EUs arenden for att forsakra sig ett eget egoistiskt liv i sus och dus med arvoden i VD klassen.Som gradde pa moset anses det inte det finnas en riktig ursprungen kultur i Sverige vard att varna om. De som idag tjanstgor under Sveriges Fana ar varda all heder.

KommenteraAvbryt svar