Migrationsministern: Inga fredade zoner för papperslösa

I måndags fick papperslösa rätt till vård och skola i Sverige. Men migrationsministern vill inte ha några zoner där papperslösa är fredade.

Polisen måste få göra sitt jobb, sa Tobias Billström under ett seminarium med bland andra ärkebiskop Anders Wejryd i domkyrkan i Visby.

– Det skulle vara svårt att ha fredade zoner eftersom vi har en ordning där polisen ska verka i vårt samhälle. Därför tror jag inte att det är en bra idé. Däremot håller polisen på att utarbeta föreskrifter för sitt verkställighetsarbete och det påverkar naturligtvis hur man påverkar i sådana situationer.

Hur hänger det ihop med papperslösas rätt till vård och skola?

– Det faktum att vi har en ordning på plats från den 1 juli som innebär att människor som lever utan tillstånd i Sverige kan få tillgång till vård respektive skola, på de villkor som är fastlagda i lagstiftningen, förändrar inte det faktum att vi fortfarande har reglerad invandring till Sverige. Människor måste ha tillstånd för att vistas här.

– Jag utgår från att man resonerar klokt och förståndigt när man tar fram sina föreskrifter.

Vad migrationsministern menar med ”klokt och förståndigt” är fortfarande oklart. Polisen har heller inte än utarbetat några föreskrifter som ska gälla för hur de avvisar personer som vistas i landet utan tillstånd.

-Pettersson tycker Billström resonerar klokt men vi vet sedan tidigare att sådant bestämmer inte han…

Metro 

billström_pudel
När kommer pudeln denna gång?

6 thoughts on “Migrationsministern: Inga fredade zoner för papperslösa

  1. Sverige, ett ”öppet” land dit allahs utvalda har rätt att komma och ta för sig.
    Allt flera har börjat upptäcka att sjukvården (och mycket annat) p.g.a. den enorma invandringen fungerar allt sämre för majoritetsbefolkningen, t.om. för enkla provtagningar! Värst drabbade är pensionärerna, som i ökande grad får finna sig i att ”knuffas” bakåt i kön för prioriterade invandrare som inte ens behöver betala för sig, varför irritationen ökar. Billström ser sig därför tvungen att söva pensionärerna och det övriga svenska folket med lugnande joller. Vakna pensionärer, och rösta rätt 2014 så får ni leva längre!
    / En vaken på det 70:e solvarvet

  2. Ha Ha Ha, vilken dårskap. Har dom inspirats av centern, eller har Reinfeldt delerium. Både och kanske. Men bra att dom är fredlösa i alla fall. Kommer ju väl till pass till älgjakten. 🙂 Söt hund förresten. ho ho 🙂 Hur kan man ställa sig i en så bizarr situation. Dom är sjuka hela högen. Om nån behöver vård och skola så är det sjuklövern, och främst regeringe, och allra allra främst, den mest skadade av alla i toppen. Allah´s vår mursiführer: Reinfeldt.

  3. Huka är för PK stormen, det bli MP nästa grej ”Fredade” Zoner.
    Då bli väl det mesta av Sverige en fredat zon.

    Men ha man en fredat zon vet man ju vad man kan ställer up vakterna/Polisen, Så gjorde Tyskarna i Warszawa 😉

KommenteraAvbryt svar