Jan Emanuel Johansson (S) åtalad och dömd för skattebrott

jan emanuelUppdaterat 2013-06-26: Idag dömdes socialdemokraten Jan Emanuel Johansson för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll vid Gotlands tingsrätt. Straffet blev dagsböter 180 dagsböter á 750 kr, totalt 135 000 kronor.  

Tidigare 2013-01-16: Den tidigare riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (S) åtalas på onsdagen vid Gotlands tingsrätt misstänkt för skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Brottsmisstankarna är kopplade till bolagen Svensk samhällsutveckling och Av egen kraft och åtalet omfattar ytterligare två personer.

S-politikern, som blev känd för svenska folket när han vann dokusåpan ”Expedition: Robinson” 2001, har privat byggt upp en vårdkoncern med en rad ungdomshem. Han sålde flera av företagen till Frösundakoncernen 2010 och gjorde en vinst på nära en kvarts miljard kronor.

Jan Emanuel Johansson är i dag S-ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje.

-Pettersson citerar sossarna ”inga vinster i välfärden för andra än sossar”…

Tidigare om Jan Emanuel HÄR och HÄR

DagensPS 

12 thoughts on “Jan Emanuel Johansson (S) åtalad och dömd för skattebrott

 1. Var han inte med i en TV-serie som hette Robinson någon gång på 90-talet?
  Thomas Bodström var väl justitieminister när sossarna hade makten?

  • Elisabeth, helt rätt Jan-Emanuel vann till och med Robinson en gång. Bodström har varit justitieminister och rättvisan tjänare. Han är en sådan som dygnet är vääldigt låångt för, han har fyra barn som han enligt egen utsago tillbringar mycket tid med samtidigt som han var riksdagsledamot, advokat, satt i styrelsen för ”privata” Pysslingen (koncern som driver förskolor och skolor), är författare, spelar fotboll, med på allehanda jibbon, han lyckades en gång fakturera 25 timmar på ett dygn från sin advokatbyrå. Kort sagt en vanlig myglande sosse som stjäl allmänhetens pengar. Numera har han lugnat ned sig lite tror jag och lämnat riksdagen.

   • Pettersson:
    Därpå (troligen) återkommande för att döma levande och döda .Har ju vanan från socialismen medfödd,sedan pappan Lennarts tid som en av Palmes lakejer !

 2. Typiskt Sossar att sko sig.Det var skillnad på den tiden då det fanns riktiga Sosialdemokrater!!!

 3. Oj då, ”Klassresan ” bland skattebetalarnas pengar
  kom visst av sig för denne girigbuk, sprungen av
  egenberikarnas stora skara i Sossepartiet.
  När man hör en medlem från detta parti tala, så
  kan man nästan se Glorian segla ovanför huvudet, men
  verkligheten är oftast den att här står en som inte skäms
  för att roffa åt sig själv efter bästa förmåga.

 4. Var det inte han som tjänade en kvarts miljon när han sålde anläggningarna han hade? Då har han råd att betala skatten plus tillägg.

  • Pica picka:
   Jo det var han som gjorde klippet, men det handlade inte om en kvarts miljon utan en kvarts MILJARD, 250 miljoner.

Kommentera