Golf för flyktingar

Golf – Sigtuna Golfklubb arrangerade en dag i mitten på juni då ensamkommande flyktingbarn kunde prova på golf ute på banan: – Vi tycker att man måste se golfen ur ett samhällsperspektiv. Detta är en viktig insats som vi tycker att vi kan bidra med, säger styrelseledamoten Ole Skarin till golf.se

Sigtuna kommun är en av ankomstkommunerna för ensamkommande flyktingbarn i landet. Man tar emot nästan flest av alla dessutom. Sigtuna Golfklubb passade på att erbjuda några av ungdomarna golf för en dag som en del i “Sigtunaprojektet – ett landskap för alla” som bygger på Europarådets landskapskonvention.

– Sigtuna är den kommun som tar emot flest flyktingar i åldrarna 12-21 och de som kommer hit behöver aktiviteter, säger Ole Skarin. Dessa ungdomar är vuxna i sinnet, de har fått utstå mycket och behöver avkoppling. Vi har sagt att vi erbjuder aktiviteter om kommunen tar på sig att finansiera en sommarskola över sex veckor så att de som vill kan ta grönt kort, förklarar Ole Skarin, styrelseledamot i Sigtuna GK, för golf.se

Innan man gick ut på banan gick man igenom golfens alla slag och gruppen visade sig vara talangfull enligt Skarin. En kille från Uganda, Tim, var duktig och hade en naturlig sving samt bollsinne till tusen. Sigtuna GK planerar nu för fler prova-på-dagar för att göra en insats på integrationsområdet samt att få fler att få upp ögonen för golfen. Skarin säger till golf.se att man måste se golfen ur ett samhällsperspektiv och att det är en viktig insats som klubben kan bidra med.

-Pettersson undrar varför inte alla ungdomar omfattas av Prova På dagar och blir erbjudan ”grönt kort” på kommunens bekostnad och varför det envisas med att kalla sådana som på bilden för ensamkommande flyktingbaaaarn begriper väl ingen…

Golf

Märsta.nu 

7 thoughts on “Golf för flyktingar

 1. Apjävlar.
  Fula feta landsförrädare som sviker sina hemländer. Usch för patrasket som parasiterar på vårt land. Usch.

 2. Undrar om liknande kommer att ske på Danderyds golf klubb ? Nej just det, skit i politikers eget vardagsrum vill de ju inte ha 🙂

 3. Om man kommer ensam till golfbanan. Är man ensamkommande då, och får allt gratis. Fast det är bäst man passar sig på golfbanan nu, när mussarna fått nya saker att leka med utöver stenar och tändstickor. Rätt vad det är får man väl en boll eller klubba i huvudet. Inte av otur utan av medvetenhet av detta eldfängda kastarskrå.

 4. Läste just idag att posten ställde in sin utdelning i Falsterbo p.g.a risken att bli träffade av golfbollar i orten!! Begrep då inte varför …Nu förstår jag !!

 5. Just i Sigtuna så kostar varje ensamkommande (som inte alls är ensamkommande) flyktingbarn (som inte alls är barn utan vuxna män och heller inga flyktingar utan ekonomiska parasiter) samhället 6 millioner per utländsk odåga (som verkligen bevisat sig vara 1000 gånger värre än odågor) och år! Jag känner många pensionärer som bara får runt 4000:- kronor per månad i pension, men dom har ju bara arbetat ett helt liv och ska väl inte ha mer!
  Och anledningen att dom svarta odågorna kallas för barn tror jag kan bero på deras IQ som förmodligen aldrig kommer högre än deras skonummer!

  http://petterssonsblogg.se/2012/03/05/ensamkommande-kan-kosta-16-000-per-dygn/

  MVH
  Janne

Kommentera