Jag funderar…

…över regeringens utförsäljning av statliga bolag, höjda avgifter m.m.

Vi minns att regeringen tänker ta biståndspengar till fattiga länder för att finansiera flyktingpolitiken i Sverige. Nyss kom också uppgiften om att regeringen tänker sälja 230 miljoner aktier i Nordea för att betala av på statsskulden. Flertalet kommuner får heller inga pengar från staten för att finansiera anhöriginvandringen och den raserade välfärden. Idag kom nyheten om eventuellt höjda avgifter i tågtrafiken. Att regeringen också avstår många jobbskapande projekt för att pengar saknas, är också känt sedan länge.

Därför funderar jag över om regeringen börjat inse att deras häpnadsväckande migrationspolitik smakar betydligt mer än den kostar? Tvingas staten plocka in pengar för att bekosta den miljardrullning som pågår för att dölja problemen med regeringens misslyckande?

I.o.f.s. så lutar sig regeringen och media på OECD:s rapport, men väljer bort de bitar där rapporten påtalar att kostnaderna är större än intäkterna om ALLA pusselbitar sätts på plats.

En ekonomiprofessor som Jan Ekberg och en nationalekonom som Tino Sanadaji har däremot beräknat HELA kostnaden och kommit fram till att Sveriges migrationspolitik är en förlustaffär. Just av den anledningen kallas de okunniga idioter och ses som paria i debatten.

Därför funderar jag vidare och undrar om både staten och kommunerna tänker följa efter många landsting och höja skatterna för att klara verksamheten? Sker detta är en av regeringens stora valfrågor tillintetgjord och Sverige med sina redan höga skatter förlorar än mer i kampen om jobben.

6 thoughts on “Jag funderar…

  1. Jan Ekberg och Tino har inte räknat in ”Hela” kostnaderna, det finns indirekta kostnader som inte är inräknade. Exempelvis försämrad kvalité på offentlig service, nedskärningar som man tvingats till, trängselkostnader, etc.

  2. Bara några decennier tillbaka hade vi många välrenommerade tillverkningsindustrier. Volvo och Saab men även här i norr hade vi en stor LM Ericson som slukade arbetskraft. Tillbaka på 60-talet importerade vi mycket arbetskraft till industrin som gick på högvarv. Många finnar men också greker och italienare. Alla jobbade och försörjde sig själva från dag 1. Sen började politikerna sälja av det mesta som var svenskt till utländska intressenter.
    På senare år har man tagit in massor av utomeuropeisk ”arbetskraft” med ingen eller försumbar utbildning (jämfört med 60-talets). Nu när inga industrijobb finns och teknikutvecklingen ställer allt högre krav på utbildad personal!!!???

  3. Ja den som överlever regeringen Reinfeldt/MP får en dag se !!Lånar man upp kapital för att kunna skänka bort bl.a 10 miljarder till Grekland måste även,en icke nationalekonom inse,att något är fel…

  4. Vi kanske kan försöka kränga Rainfeldt eller Borg också, men vem vill ha en begagnad stadsminister utan hjärna, eller en finansminister som inte kan räkna? Då kanske Annie Lööf är lättare att bli av med, det finns säkert någon gammal Arab som inte är så noga vem han delar nattsärk med!
    MVH
    Janne

KommenteraAvbryt svar