12 thoughts on “Ingvar Kamprad flyttar hem

 1. Om nån har skapat mycket gott för Sverige, såväl inom våra gränser som utomlands, så är det han. Vi har han att tacka för betydligt mer, än våra usla politiker, som bara fördärvar vårt land. Hade det varit bättre om hans pengar används till mer import av slödder då. För tro inte att pengarna från hans skatter hade används till oss svenskar. För så är inte den politiska agendan. Så länge leve utlandsbeskattarna, så det blir mindre pengar över till invandrarna.

 2. Undrar hur många av människorna på demonstrationstågsbilden
  Som har bidragit till samhället i lika måtta som Kamprad
  Inget kan dessa skapa för egen hand bara kräva att andra ska göra allt åt dem
  Läs Ayn Rands böcker “hatade av vänsterfolk” men tänkvärda

 3. Jag hatar alla dessa jävla skattebedragare och tjuvar som smiter från att betala skatt och göra rätt för sig. Han har smitit i 40 år och nu när han är gammal och sjuk vill ha gratis sjukvård färdtjänst, hemtjänst och annat som en vanlig medborgare som har betalt skatt under hela sitt liv. Det är mina och dina skattepengar som han kommer att använda sig av till sin vård.
  Istället stödjer han säkert med sina flera tusen miljarder kronor alla nazister och rasistpartier som han själv är en av de. Det är tack vare alla lågbetald anställda invandrare som han har blivit så framgångsrik och tjänat in sina miljarder.

  • Varför skulle inte Ingvar Kamprad få tillgodogöra sig sjukvården i Sverige? Vi har ett land som idag betalar sjukvård till människor som befinner sig illegalt i vårt land. För att citera dig: “Det är mina och dina skattepengar som används” till att betala vård för människor som illegalt uppehåller sig här. Och dessa lågbetalda anställda invandrare som du talar om var finns dem? Inte i Sverige iallafall för här betalar Ikea löner enligt avtal, värre är det med alla dessa invandrare som gör sig en god hacka inom “assistensbranchen”.

 4. Frågan är om HAN har så mycket pengar. Dom ligger nog i säkert förvar hos nåt bolag eller stifelse som är registrerat i annat land. Schweiz vill jag minnas…

 5. Vet han vad han gör i detta fallet? Visserligen
  är Ingvar Kamprad gammal och vill tillbringa
  sina sista år i det land som han byggde upp
  ett världsföretag i, men detta landet är långt ifrån
  det Sverige som han lämnade en gång, utan ett
  land i fritt förfall, som om några år kommer att
  se ut som vilket land som helst i Mellan östern.

 6. Tvivlar på att det blir några massiva skatteintäkter av Kamprad. Han är inte dummare än att han har skrivit över största delen av sitt imperium till sina söner m.fl…. Så eat crow Borg…

  • Han lär inte ha så hög inkomst och förmögenhetsskatten är avskaffad vilket nog inte hade spelat någon roll då det mesta nog är skattesäkrat i utländska stiftelser. Men det är en symbolfråga att en äkta svensk ikon kan bo i Sverige och hans kärlek till fosterlandet har nog inte svalnat trots att han tagit avstånd ifrån sina ungdomssynder.

   • Precis, det lär inte bli några miljoner till Sverige. Alla hans pengar är tryggt förankrade i Schweiz och Nederländerna. Den enda skatt han kommer att betala här är det relativt blygsamma belopp som kommer att dras på hans modesta ålderspension och ATP. Tvärtom kommer han nog att bli en belastning för det svenska folkhushållet, eftersom han kommer att ha eller kanske redan har behov av åldringsvård och sjukvård.

Kommentera