Dödsstöten med avgift för internet

Förvaltningsrätten meddelade igår att datorägare måste betala tv-avgift för att de kan se på publicservice STV. Enligt Radiotjänst gäller tv-avgiften även surfplattor och smartphones, som de krävt in avgifter för sedan februari i år eftersom en tv-mottagare ska vara teknikneutral. Att även surfplattor och smartphones omfattas är dock inte fastslaget i domstol.

Innehavet avgör. Man måste alltså betala även om datorn eller tv:n ägs av jobbet. Det räcker med att man har tillgång till den.

Det spelar ingen roll om tv-mottagaren, alltså datorn eller tv:n, är trasig. Man måste ändå betala.

De som hade överklagat hade i samtliga fall vänt sig mot Radiotjänsts beslut att de skulle betala tv-avgift för sin dator.

Förvaltningsrättens avgörande motiveras med att definitionen av en tv-mottagare ska vara teknikneutral och följa utvecklingen.

Att ha tillgång till en dator eller en tv räcker alltså. Och tv-avgiften är densamma, 2 076 kronor per år, oavsett hur många apparater man äger.

-Pettersson säger att det är bluff, det är inte en avgift för att se på SVT i datorn, surfplattan eller smartphonen – det är en avgift på Internet – 2 076 kronor om året för närvarande och exakt lika mycket som TV-avgift och det kommer att höjas för Internet hotar makten…

18 thoughts on “Dödsstöten med avgift för internet

  1. Jag skulle vilja se radiotjänsts tomtenissar ringa på lägenhetsdörrarna i Rosengård, Hjällbo och Husby och liknande förorter och kräva tv avgift!
    Det vågar de knappast, men mej jagar de med blåslampa för de vet att jag är en ofarlig svensk.

    • Inga problem, varför skulle de ringa på där? Svenska folket betalar ju redan, Tv-apparater modell XL, datorer, Ipods, Iphones med tillhörande tv-avgifter och internet. Vi kan ju inte knacka på hos dessa kulturberikare, det vore ju extremt kränkande och tänk på de stackars baaaarnen. Förresten skulle de säkert inte öppna dörren ändå, de kanske badar?

  2. 1. Skulle ni få en faktura ifrån radiotjänst för att ni har ett internet abonemang, så ring eran leverantör och gör ärendet till ett gällande om kontraktsbrott! då ingen leverantör har någon rättighet/skylldighet i att lämna ut uppgifter om kund utan kundens medgivande, eller till någon mydighet såvida det inte finns en brottsmisstanke och ett domstolsbeslut i varje enskillt fall!

    2. Skriv på fakturan.. ” fakturan bestrides i sin helhet” och skicka tillbaka till avsändaren, då är radiotjänst skylldiga till att redovisa och bevisa att just du innehar det dom tror, vilket dom inte kan i enskillt fall för att dom inte kan gå in i leverantörers ”register” för att hämta kundunderlag.

    väl mött!

  3. Jag lovar dej Pettersson att Makten drar otroliga växlar på att ”Svensson” regelbundet super bort sin vrede,jobbar o överkonsumerar för att orka en vecka till. Mycket kan vi anklaga muslimerna för men detta blir liiiite knepigt. Handlar om personligt ansvar, ja både för mitt o andras liv.

  4. Måste man betala TV-skatten om man har ett internet abonnemang men ingen dator? Någon som vet?
    Och om jag har stora parkeringsytor på min privata mark, så kan jag med deras ovanligt besynnerliga resonemang skicka räkning till alla politiker och kommunala attrapper som innehar bil! Dom har ju möjlighet att parkera här och därför är dom också betalningsansvarig även om dom inte utnyttjar ytorna!
    Och vad blir deras nästa sinnessjuka påhitt, avgift på miniräknaren och väckarklockan kanske, eller registreringsskyltar på våra datorer samt obligatorisk besiktning en gång per år hos statligt institut?
    Sverige blir mer och mer motbjudande för varje dag som går!
    MVH
    Janne

      • Tack för Ditt svar!
        Då kan jag tänka mig att dom allra flesta som har ett vanligt internet abonnemang, gör sig av med sina datorer i framtiden, eller hur!
        Att bara betala avgift till internet leverantör är således inte avgiftsbelagt!
        MVH
        Janne

  5. Kunniga och smarta människor är farliga för ”korkskallarna”, därför ska det fria ordet begravas. Vilka ynkliga individer som sägs leda vårt land.

  6. Pica pica, ja du säj de?????? Sorry men inte ens här på ”Pettersson” finns någon vilja att agera. Att reagera är en bra början men men……..

  7. Alla som har körkort men saknar bil måste betala Fordonsskatt. Anledning; Dom har tillgång till bil om dom så önskar. Makten är sjukare än samlade antalet lasarett i landet.

  8. Nu ska man tydligen inte bli förvånad över något som makthavarna hittar på. En som överklagat sa att han själv valt bort svt:s utbud men hade en dator för jobbet. Många studenter har dator för studierna men anser sig inte ha råd med TV. Alla straffbeskattas – får inte själva välja.
    Jag tror, som artikelförfattaren att detta är ytterligare ett sätt att ”stänga av” alternativa medier och brutalt köra ned deras PK-styrda info i halsen på oss. Samtidigt får de in extra skattepengar från hårt knegande svenskar.

    När reser sig svensken och säger ifrån?

KommenteraAvbryt svar