Det fina folket vill inte ha dit främlingar

Strömma-koncernens vd Jan Larsén går till attack mot sommargästerna i Stockholms skärgård. ”De motarbetar främlingar”.

Strömma-koncernen har sedan en tid försökt att locka turister till öarna i Stockholms skärgård, men trots subventionen av Waxholmslinjerna har det inte blivit som man hoppats. Larsén anser att det är otidsenligt att inte bejaka globaliseringen och påpekar att Sverige som EU-land har ett åtagande. Dock är öarnas sommargäster utvecklingsfientliga och motarbetar besöksnäringen.

De vill inte ha främmande besökare på vissa öar trots att dessa är stora nog att ta emot hundratals turister. Det är ett problem även på stora Sandhamn där det blev ramaskri från sommargästerna när Strömma började köra turister till sandstranden Trouville. Vi kunde inte fortsätta”.

Så säger Jan Larsén och att dessa sommargäster utgörs av en majoritet med ”det fina folket” är väl ingen hemlighet, så med detta bekräftar han det vi redan känner till från de finare villakvarteren. Gärna turister och nyanlända, men inte där vi håller till.

Källa: SvD

5 thoughts on “Det fina folket vill inte ha dit främlingar

  1. Jag ställer gärna upp med utlåning av cyklar, verktyg och säckar att förvara stöldgods i. Kan även ställa upp med kartor över sommarstugor med taxeringsvärden och inkomst inritade. Nu är det verkligen viktigt att alla får vara med på den underbara multikulturella resan. Efter Stockholms skärgård blir det Fårö, Smögen, Lysekil, Torekov, Båstad, …

    Någon som kan hjälp mig översätta till arabiska och romani?

  2. Locka gärna dit våra bidragsturister. Kan ingen sponsa detta genom att betala deras biljetter. ”Fint” folk vill ju såååå gärna ha hit dessa invandrare. Låt dem smaka på.

  3. Näe, sitt ”Shangri-La” vill väl uppkomlingarna ha för sig själv. Vanligt hederligt folk får dras med ”möget” som invaderat landet.

KommenteraAvbryt svar