Bodil Ceballos (Mp)

Jag lyssnade lite på riksdagens interpellationsdebatter fredagen den 7:e juni, bl.a. mellan Bodil Ceballos (Mp) och biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

Debatten byggde på en interpellation om avräkningar från biståndet Bodil Ceballos skrivit.

Som bekant har regeringen beslutat av räkna av pengar från biståndet med cirka 10% för att klara finansieringen av Europas mest extrema asylmottagning. I pengar räknat handlar det om cirka 710 miljoner årligen. Trots denna minskning av biståndet är Sverige ett av få länder som når FN:s rekommendation på 0,7% av BNI och regeringens mål på 1% tänker man inte tumma på. Nu tänker jag inte recensera eller kommentera debatten som sådan, annat med dessa ord från Bodil Ceballos (Mp).

bodil ceballos

Ju mer jag lyssnar på dessa miljöpartister, ju mer skräms jag av att de kan sitta i en svensk regering 2014 med hjälp av antingen moderater eller socialdemokrater.

Källor:

SR: Borg vill ta biståndspengar från asylmottagningen

Wikipedia: Lista över de länder som får svenskt bistånd

Interpellation 2012/13:396: Avräkningar från biståndet

EU: Statistik över flyktingmottagandet inom EU 2012

8 thoughts on “Bodil Ceballos (Mp)

  1. Du skräms av tanken att världens 14:e rikaste land delar med sig av några promille mer av sitt välstånd till världens fattiga och utsatta? Så utomordentligt medmänskligt av dig.

    Om ni verkligen är renodlade egoister som saknar empati och vill ha ekonomiska argument så är invandringen faktiskt nödvändig eftersom vi har en åldrande befolkning som kommer behöva en arbetande yngre befolkning för att kunna försörjas och därför är invandringen bra eftersom det främst handlar om yngre personer som (potentiellt) är en tillgång för vårt land.

    Det är sant att invandringen och integrationen idag är en kostnad och det kostar ca 17-30 miljarder i form av skattepengar. Det här kan låta mycket men de totala skatteintäkterna är på 1570 miljarder och vi spenderar 50 miljarder enbart på att subventionera flyget.

    Anledningen till att det är en kostnad är p.g.a. att utländskt födda har en sysselsättningsgrad på 57% i åldern 20-64 år i jämförelse med att infödda i samma åldrar har en grad på 80%.

    Anledningen till att den är så mycket lägre bland utrikes födda är att vi behöver bättre integration och arbetsmarknadspolitik. Vi behöver bara höja sysselsättningsgraden för invandrare i åldern 20-64 till 72% för att invandringen och integrationen ska vara lönsam.

    Vi har idag segregation, folk som nekas att ens komma på anställningsintervjuer bara för att de har ett utländskt namn, välutbildade som jobbar som städare eller taxichaufförer för att deras utbildningar inte är erkända i Sverige. Detta är ett enormt slöseri med mänskligt kapital och därmed även ekonomiskt kapital, bryr ni er verkligen om ekonomin och inte bara är smygrasister så satsa istället på att integrera alla i arbetsmarknaden så att inte mänskligt kapital går outnyttjat.

    • Gärna även politikernas rundliga ersättningar kan tas
      i anspråk, men vad hon förmodligen menade var väl
      attdet går nog att strama åt några hål till för pensionärerna.

      Att vara miljöpartist, är det ett sjukdomstillstånd??

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Återigen en spricka i fasaden hos massinvandringsförespråkarna.
    ”om sverige inte klarar av det ekonomiskt så… tas från andra verksamheter” Att sverige inte klarar massinvandringen ekonomiskt är redan bevisat då det hela tiden snyltas på andra verksamheter.

    Ändå står såna som hon där i all sin skenhelighet och påstår att det är en fantastisk vinst för sverige med den formen av massinvandring vi har idag.

    Nu förstår man den irrationella skräcken såna människor besitter när de säger ”man ska inte ställa [invandrings] kostnader mot andra kostnader på samma normala nationalekonomiska sätt när andra än massinvandringskostnader ställs emot andra och besparingar ska göras. Därför är motståndet mot genomlysande och grundliga undersökningar av vad massinvandringspolitiken kostar egentligen fobiskt stort. Därför är det svårt att ta strutsmänniskor som henne på allvar.

  3. till slut finns inga medel kvar i andra verksamheter! följden blir ett försvunnet behov av skatter till dessa områden…..hur gör M-partiet då?

KommenteraAvbryt svar