Storkrig på gång mellan sunni och shia?

Sunnimuslimska syriska upprorsmän har i natt drabbat samman med shiamuslimska Hizbollahsoldater i Bekádalen på den libanesiska sidan om gränsen i Bekádalen inte långt från Baalbek som är ett av Hizbollahs starkaste fästen.

Det rapporteras om c:a 15 döda. I Irak var maj månad den blodigaste på fem år med över 1000 döda i terroristdåd mellan shia- och sunnimuslimer som slåss om makten.

I Iran har den shiamuslimska regeringen officiellt börjat rekrytera milis från det islamiska revolutionära gardet, anledningen är att de ska försvara den shiitiska helgedomen Tina i utkanten av Damaskus. Tina var barnbarn till Muhammed och syster till Hussein som halshöggs av rivaliserade klaner år 680, snacka om att var långsinta.

Enligt israeliska källor ska iranierna besätta Golanhöjderna för att ge flexibilitet åt den syriska regeringens armé. Vad Israel tycker om att ha iranska styrkor inom skottavstånd på andra sidan gränsen är inte svårt att förstå.

Ryssarna stödjer shia – Hizbollah, Assad, Iran och USA och väst verkar stödja Sunnirebellerna som bekämpar Assadregeringen men USA har terroristförklarad Hamas, som också är sunni, det är en jävla röra och värre lär det bli.

-Klart är att vad muslimerna än säger så har ingen dödat så många muslimer som andra muslimer…de är fan i mig galna och det kommer att spilla över här hemma också. Har du beredskap för det Reinfeldt?

11 thoughts on “Storkrig på gång mellan sunni och shia?

  1. Håller helt med dig allemand. Men islam är en hydra. Hugger man av ett huvud växer det tyvärr ut två. Man måste sticka en påle i hydrans hjärta. D v s Mecka och Medina. Om man ska få bort denna lort från vår värld.

  2. Det gäller att Migrationsverket höjer beredskapen. Kanske blir vi tvingade att ta emot migranter i våra bostäder, så som skedde i Tyskland under bombkriget.
    Om inte förr så då blir det krig här också.

  3. Fredens religion, japp friden vare med er.

    Så man undrar vem tomtarna i Oslo nu skall ge fredspriset till, kandidaterna skyndar till och Stoltenberg vässar pennan.

  4. Tja, dom kristna gjorde sitt på 1600-talet under trettioåriga kriget, protestanter mot katoliker. Islam är väl enligt deras tideräkning däromkring, så förslagsvis låter man dom ha sitt religionskrig ifred, bättre att dom krigar i Bekaadalen än i Islamalmö

KommenteraAvbryt svar