Afghanska studenter protesterar mot kvinnors rättigheter

Under protester i Kabul krävde mer än 200 manliga studenter ett upphävande av den förordning som definierar våld som ett brott, förbud, barn- och tvångsäktenskap och säger att våldtäktsoffer inte kan åtalas för äktenskapsbrott. Förordningen förbjuder också ”ba’ad”, den traditionella praxis för utbyte av kvinnor eller flickor för att lösa tvister eller betala skulder.

Afghanistans President Hamid Karzai utfärdade dekreten om kvinnors rättigheter för tre år sedan som en del av en rad åtaganden. Nu vill han göra en lag av det för att förhindra en eventuell framtida president tar tillbaks det.

Mawladad Jalali, mullah vid universitets moské, var en av arrangörerna av protesten. I går kallade han dekretet som utländskt och ett brott för brott mot Sharia.

-Pettersson inser att när studenter protesterar mot kvinnors rättigheter hur ska då de bondpojkar vi tar hit kunna anpassa sig?

Asia News 

1 thoughts on “Afghanska studenter protesterar mot kvinnors rättigheter

  1. Jag har läst och sett videos om kvinnors situation i Afghanistan och anser att deras väg till jämlikhet ligger oändligt långt borta. Därför kan jag inte förstå att vi släpper in dessa monster i vårt land. Vi fick hit ca 50 st som genast började kräva eget kulturcenter för just dem. Flera var överåriga ensamkommande med låg panna. Naturligtvis fick de allt som denna kategori får, inkl gratiskort till bl a badet. Dit gick de och antastade skolflickor vid flera tillfällen. Höll fast dem i vattnet och grävde dem mellan benen.
    När ska politikerna sluta ta in missfoster med en helt annan kod än svenskar? Deras kod är inte kompatibel med svenska kod och kommer aldrig att bli inom generationer.

KommenteraAvbryt svar