Insekter kan minska svält

Restauranger bör ha med skalbaggar, larver och getingar på menyn framöver. Det menar FN:s livsmedelsorgan FAO i en ny rapport.

Orsaken är att man vill höja insekters status som föda, eftersom de är proteinrika men i låg utsträckning bidrar till koldioxidutsläpp. Om fler människor åt insekter skulle världssvälten i högre utsträckning kunna bekämpas, enligt FN organet.

Eftersom insekter är kallblodiga använder de inte så mycket energi till att hålla kroppstemperaturen. I genomsnitt gör det att insekter använder två kilo föda för att producera ett kilo insektsmat, medan kor behöver åtta kilo föda för att producera ett kilo kött. Studien är gjord tillsammans med Wageningens universitet i Nederländerna.

-Möjligen är Pettersson konservativ men hellre en köttbit och ett glas Bordeaux….så får de som svälter prova på.

larver

Vetenskapsradion

4 thoughts on “Insekter kan minska svält

  1. Istället för halaslaktade kor, lamm o.dyl (bestialiskt djurplågeri) så borde muslimer och judar införa denna delikatess på sin meny, halaslaktade daggmaskar och barkborrar till middag och välhängda, saftiga och feta fluglarver med vispgrädde som efterrätt!
    Kanske t.o.m. räddningen för våra hårt angripna skogar…
    MVH
    Janne

KommenteraAvbryt svar