Restauranger bör ha med skalbaggar, larver och getingar på menyn framöver. Det menar FN:s livsmedelsorgan FAO i en ny rapport.
Orsaken är att man vill höja insekters status som föda, eftersom de är proteinrika men i låg utsträckning bidrar till koldioxidutsläpp. Om fler människor åt insekter skulle världssvälten i högre utsträckning kunna bekämpas, enligt FN organet.
Eftersom insekter är kallblodiga använder de inte så mycket energi till att hålla kroppstemperaturen. I genomsnitt gör det att insekter använder två kilo föda för att producera ett kilo insektsmat, medan kor behöver åtta kilo föda för att producera ett kilo kött. Studien är gjord tillsammans med Wageningens universitet i Nederländerna.
-Möjligen är Pettersson konservativ men hellre en köttbit och ett glas Bordeaux….så får de som svälter prova på.

Istället för halaslaktade kor, lamm o.dyl (bestialiskt djurplågeri) så borde muslimer och judar införa denna delikatess på sin meny, halaslaktade daggmaskar och barkborrar till middag och välhängda, saftiga och feta fluglarver med vispgrädde som efterrätt!
Kanske t.o.m. räddningen för våra hårt angripna skogar…
MVH
Janne
Vem vet, de kanske är en riktig läckerhet, nersköljt med ett glas ljummet kamelpiss.
Undrar om de tänker på Blattella asahinai?
Blattella är nog riktigt,men undrar om man inte/även avser rasen orientalis ?