Är islam ett hot mot Västvärlden?

Översättning av en artikel på Danmarks Radio P1 hemsida.

”Är islam ett hot mot den västerländska civilisationen? Eller är det helt åt skogen att påstå det?

Det är en diskussion som sedan attacken mot World Trade Center i New York 2001, har legat som en underström i många av de debatter som vi har haft i Danmark om hur vi skall integrera invandrare med muslimsk tro – och som efter mordförsöket på Lars Hedegaard, ordförande i Trykkefrihedsselskabet, har dykt upp igen med förnyad styrka.

Sett genom Lars Hedegaards glasögon och hos ledande medlemmar av exempelvis Dansk Folkeparti, är islam inte bara en religion. Islam är ett allomfattande system, en totalitär ideologi, nutidens fascism som har som mål att erövra världen och påtvinga oss alla att leva under Allahs vilja och lag. Och oavsett vad muslimer själva säger om sina avsikter, ska vi inte tro dem, för det ligger i islam att de skall dölja sina avsikter. Det är ingen skam för en muslim att ljuga så länge det sker i Allahs tjänst. Om vi inte snart gör aktivt motstånd mot islam i Europa, kommer det att gå för oss som i Nordafrika och mindre Asien; de var före Muhammed tid kristna områden, men som muslimer med våld och makt omvandlade till islamiska land.

Är det sanningen om islam? Eller är det ren och skär paranoia?”

Hos DR P1 finns också ett det ca 50 minuter långt radioinslaget som hör ihop med artikeln. Att ett sådant inslag över huvud taget skulle kunna förekomma i Sveriges Radio är näst intill otänkbart och bevisar bara att begreppen yttrandefrihet har vitt skilda innebörder i de båda brödraländerna.

Har månn tro amatörforskaren Henrik Arnstad skrivit något om denna 1400 år gamla fascism i sin bok ”Älskade fascism”?

KommenteraAvbryt svar