Rullstolsmannen tog 5 miljoner och assistentens lön

Uppdaterat 2013-03-22: Fängelse i fyra år. Det blev straffet för Ali Haidar som tillsammans med sina familjemedlemmar lurade samhället på 5,3 miljoner kronor. Men domen kommer att överklagas.

Linköpings tingsrätt går helt på åklagarens linje och dömer 47-åringen för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott till maxstraffet fyra års fängelse. Även mannens tidigare hustru döms för samma brott, men får ett något lindrigare straff.

Den 40-åriga kvinnan döms bara till fängelse i tre år eftersom hennes brottslighet, enligt rätten, i viss mån haft sin grund i hennes beroendeställning till 47-åringen.

Parets två söner, som avlönats som personliga assistenter trots att de i praktiken inte har utfört något som helst arbete, slipper fängelse. De döms i stället till villkorlig dom. I den äldre sonens fall ska detta kombineras med samhällstjänst i 240 timmar.

Tingsrätten beslutade även att de inblandade i härvan ska betala sammanlagt 5,3 miljoner kronor i skadestånd till Försäkringskassan och Linköpings kommun.

Läs mer på Corren

Tidigare: 47-åringen har enligt misstankarna sedan 2006 hittat på att han varit rullstolsbunden och på så sätt fått ut 5,2 miljoner i assistansersättning. I handlingar till Linköpings kommun och Försäkringskassan uppgav 47-åringen att han levde med stora rörelsehinder, att han var rullstolsbunden och behövde hjälp med toalettbesök, måltider, påklädning och hygien. Och kommunen och Försäkringskassan betalade ut ersättning.

Tyvärr så framkommer det inte vilken läkare som skrivit läkarintygen från början men vid rättegången hörs flera läkare som styrker att han inte lider av några svåra rörelsehinder. Det finns också fotografier och övervakningsfilmer där det framgår att 47-åringen rör sig obehindrat. På t ex semesterbilder från Egypten står han i sanden bland pyramiderna.

Corren rullstolsmannen

Inte nog med detta, under rättegången mot den 47-årige mannen, som bland annat är misstänkt för grova bidragsbrott, framgick att en av hans assistenter, en ung kvinna hemmahörande i ett annat land, blev avskuren från omvärlden och blåst på sin lön.

Under fredagen väckte kammaråklagare Marianne Staaf ett nytt åtal mot 47-åringen. Nu är han också misstänkt för bedrägeri. Orsaken är att mannen under tiden 25 maj 2011 till 23 maj 2012 i Sverige och i Marocko gjorde ett stort antal uttag och köp med assistentens kort.

Enligt Marianne Staaf skedde det utan den unga kvinnans tillåtelse. Det totala beloppet är 178 368 kronor, och nu kräver åklagaren att 47-åringen ska betala skadestånd till kvinnan med motsvarande summa plus ränta tills betalning sker.

-Pettersson vill inte som ljugmedia undanhålla er namnen på dem som hånskrattar åt naiva svenskar och som utnyttjar det system vi byggt upp för de svagaste i samhället och som nu hotas att raseras…

  • Ali Haidar, född 1965, 47-åringen. Medborgare i Sverige med tolkbehov på arabiska.
  • Ala Fathi Hasan, född 1972-05-13, f.d. frun, medborgare i Sverige med tolkbehov på arabiska.
  • Husam Ali Haidar Ali, född 1991, medborgare i Sverige. Barn till d:o
  • Muhannad Ali Haidar, född 1993, medborgare i Sverige. Barn till d:o

Man kan också undra varför i helvete de fått bli medborgare utan att kunna svenska och vad det blir av barnen som fått lära sig att mygla och utnyttja svenska skattebetalare…

18 thoughts on “Rullstolsmannen tog 5 miljoner och assistentens lön

  1. Man upphör aldrig att förvånas över svenska myndigheters inkompetens, en svensk med cancer ska jobba, en kulturberikare som är fysiskt frisk får ersättning! Nej, först ska han betala tillbaka vareje krona inklusive ränta, sen ska han i fängelse sen ska hans svenska medbogarskap tas bort och till sist ska han hem till sitt fåraherdeland och räkna kameler eller vad dom nu jobbar med där borta!

  2. Det är märkligt med försäkringskassan, alla Svenskar
    som någon gång varit sjuka och behövt anlita denna
    institution kan nog skriva under på hur allt måste stämma
    till hundra procent, inte en bokstav får vara fel, för då kommer
    papperen i retur. Men dessa fifflare, som inte ens kan språket
    lyckas förträffligt med lura till sig miljonbidrag med påhittade
    sjukdomar! Hur går det till ? Gör FK överhuvud taget någon
    som helst kontroll av dessa lögnhalsar, vågar man inte
    ifrågasätta någon påstådd sjukdom? Var är Fk s egna läkare,
    som är kända för att tycka att cancerpatienter kan fortsätta
    jobba, som upphäver andra läkares synpunkter på en
    sjukdomsbild. Var är dessa skarpsynta Läkare när dessa
    lågt stående varelser kan fiffla till sig miljonbidrag på rena
    lögner?

    • Dom på FK måste gå efter två regelböcker en för oss och en för dom. Jag har en handikappad kompis och hon hade två personer från vård och omsorg hemma hos sig och dom räknade på varenda minut som hon behövde hjälp. Kunde hon lyfta, kunde hon dela sin mat, kunde hon laga mat, klä på sig hur många minuters hjälp för det osv osv de räknade på allt nästan ner på sekunden. Men min kompis är svensk och har betalat in skatt så henne kan man behandla som skit. Hur har det blivit så?

      • Förmodligen har det inte ändrats än vad jag vet, och alla skärpningar som vi upplever i välfärden har ju skapats av dessa parasiter sen inses inte detta av gemene man ännu. När detta efterhand går in kommer vi att få se allt mer vrede gå ut över människor som av olika orsaker hamnar i skottgluggen. Om det blir de verkliga skurkarna betvivlar jag, men att både parasiter och deras beskyddare hoppas jag i alla fall.

      • Jag tror som du att den vreden kommer att drabba oskyldiga med och det oroar mig. Parasiterna måste straffas och de två asen vid Migrationsverket i Malmö borde ”kölhalas”, det dom gjort är grovt mot ett land och dess rättmätiga invånare.

      • Eva-Marie nästan godmorgon, efter en trevlig kväll så dök jag in på favoritsiten. Mycket att kommentera men det har nog blivit för mycket gott vin, fick en länk på mailet av en god vän som jag önskar att du tar del av , med tanke på asen vid Migrationsverket. Han från Elfenbenskusten för honom är del väl försörjt av diakonissorna i Lunds Stift. Scrolla ner i länken, sista bilden visar kvinnors omtanke. Fy vilka naiva kvinnor det vimlar av.
        http://www.123people.com/ext/frm?ti=personensuche%20telefonbuch&search_term=francois%20anougba&search_country=US&st=suche%20nach%20personen&target_url=aHR0cDovL3d3dy5zdmVuc2tha3lya2FuLnNlL2RlZmF1bHQuYXNweD9kaT0xNDA5MDkmcHRpZD0w

      • Hej Lena Godmorgon, jag läste igår natt men liksom du sent och ett gott vin så orkade jag inte svara dig.
        Tack för länken och att den negern är en ful fisk därom råder det inga tvivel. Han har sålt vårt land för egen profithungers skull. Han är ett stort skenheligt svin. Jag hoppas innerligt att dessa parasiter kommer att få sina straff i detta livet. Och det NU. Inget j***a dalt.

      • Läste dessutom att han från Elfenbenskusten, när han kom till Sverige tog kontakt med Katolska Kyrkan eftersom han tydligen är katolik, kände sig inte hemma där utan hamnade i Svenska Kyrkan och Lunds Stift. Har frågat runt bland vänner som är helt övertygade att Katolska Kyrkans representanter till stor del består av män, som såg direkt att den här ska vi hålla oss undan. Låter logiskt !

      • Om det låter logiskt det vet inte jag. Undrar vad dom katolska såg som inte dom andra hällörade såg? Hur som helst, Sverige är ett bra land att luras i och det säger många av invandrarna

    • Livstids straffarbete var så sent som på 1960-talet straff för mord, och beväpnade rån låg inte så långt efter med ca 15-20 års straffarbete. På den tiden fanns ju en hel del tungt manuellt arbete kvar. Men så var kriminaliteten låg också. Sedan kom ju 1968: s socialistiska revolution, och på 1970-talet öppnades ju våra gränser för vem som helst att flytta hit. Samtidigt sänkte socialisterna straffen minst 50 procent och 1/3 förkortning vid gott uppförande. Nu är det inskrivet som en förmån, och ingen sitter mer än 2/3 av sitt straff. Och kriminaliteten har nått aldrig tidigare skådade höjder.

  3. Det är återigen det här med araber och slavar. I Sverige har de både slavar och får betalt, så kolossalt sjukt. Vill skriva alla fula ord som jag kan komma på både om honom och hans klan samt etablissemanget i Sverige och deras klan ! Men jag vill inte förstöra min kväll.

KommenteraAvbryt svar