9 thoughts on “Regeringen kröker rygg

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Undrar vad MP köpte detta pengaslöseri med? Inte rösta emot i andra frågor som gör det sämre för de som redan bor här? Pengarna måste tas någonstans ifrån.

  2. ”Nu handlar det inte om rätt för skattebetalande medborgare till subventionerad vård, skola och omsorg”. Det kommer inte att finnas medel (pengar). Hur gör vi nu ? Skattestrejkar , nej det fungerar inte då skatten dras av arbetsgivaren direkt för anställda. Nu får vårt hopp stå till egna företagare som har möjlighet att protestera, genom skattestrejk.
    Det här är verkligen allvarligt.

    • minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
      minsynpasaken skriver:

      Hungerstrejka kanske? börja du…

      • Säkert en bra idé, borde då inte vara ensam. Kan tänka mig vilket hat det skulle bli från de som vill ha det så här.

      • Svenskar som hungerstrejkar, garanterat att inte en enda tidning eller annan press kommer att ta upp det. De väntar bara på att vi dör.

  3. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    minsynpasaken skriver:

    Suck…

KommenteraAvbryt svar