Dafgård spårade leverantör av hästkött

Dafgård har spårat den leverantör som blandat in hästkött i nötköttet. Det misstänkta företaget har levererat råvara till samtliga av de fyra produktionstillfällen då spår av hästkött har hittats.

Bevismaterial har lämnats över till myndigheterna och jurister är inkopplade.farfars köttbullar

”Vi arbetar tillsammans med berörda myndigheter och branschorganisationer för att något liknande inte ska kunna ske i framtiden”, skriver Magnus Dafgård, vice vd på Dafgårds i ett pressmeddelande.

 Leverantören av hästköttet är svensk som i sin tur har en polsk leverantör som…

-Pettersson undrar om inte Familjen Dafgård och alla andra storproducenter av industriprocessad mat borde omfattas av polisutredningen nu när myndigheter och jurister ändå är inkopplade, inte för hästköttet utan för falsk marknadsföring, för inte visste jag att Polen låg i Västergötland och jag kan inte tänka mig att farfar stekte köttbullar som i Dafgårds kemikalieindustri…

dafgårds

2 thoughts on “Dafgård spårade leverantör av hästkött

  1. Nej Pettersson, det är inte falsk marknadsföring. FAMILJEN Dafgård har Västergötland som skafferi och lagar SIN mat själva. Vad de säljer till andra är en helt annan sak.

    Det är ungefär som när man kommer med antydningar och blir kallad snuskhummer. ”- Jasså tänkte du på det. Jag tänkte på xxx.”

  2. Jag var in på min närmaste ICA-butik idag. Såg att både Dafgårds Lasagne och köttbullar låg kvar i frysdisken. Tyvärr fick jag inte tag i chefen men nästa gång……

Kommentera