Dödsskjutning mitt på blanka dagen….

Uppdatering 2013-02-22: Saleh Hadri, 45, och syrisk medborgare häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för det så kallade “taximordet”. Han har under ett drygt år befunnit sig i Egypten och på så vis hållit sig undan den svenska rättvisan. Han är misstänkt för att i november 2011 ha skjutit ihjäl gängledaren Alex Akbar Ghara Mohammadi.

Hadri har varit häktad i sin frånvaro och efterlyst i 15 månader. Han har under tiden hållit sig gömd i Egypten innan han valde att åka till Sverige och anmäla sig själv. Själv påstår Hadri att han är oskyldig för annars skulle han aldrig anmält sig själv, man kan undra varför han drog iväg då eller om risken att gripas i Egypten och utlämnas till Syrien har något med saken att göra.

 Uppdatering 2012-01-09: En 40-årig man har anhållits i Malmö misstänkt för inblandning i mordet på en 31-årig man på ett taxikontor den 24 november. Kort efter skjutningen anhölls mannen tillsammans med en 25-årig kvinna. Båda frigavs senare och då sades det att 40-åringen inte längre var misstänkt för mordet.

En 44-årig man är häktad i sin frånvaro. Han har tidigare ringt till polisen och lovat överlämna sig, men har inte gjort det.

Som kuriosa kan nämnas att den mördade Alex Akbar Ghara Mohammadi är son till Feri Ahmad Ghara Mohammadi som knivhögg en annan av sina söner på sin dotters bröllop på Trollenäs slott, Eslöv. Läs HÄR

Uppdatering 2011-12-05: Saleh Hadri 44, bilden, jagas för mordet på gangsterledaren Alex Ghara Mohammidi, bilden längst ned.

Utredarna arbetar nu för att få honom internationellt efterlyst. – Vi har en del som tyder på att han har lämnat landet, säger åklagare Lars Morand. Brödraskapet Wolfpacks ledare Alex Ghara Mohammidi sköts ihjäl inne på en taxifirma i Malmö den 24 november i år.

Polisen misstänker att motivet till mordet finns i en infekterad ägartvist i taxifirman och att Alex Ghara Mohammidi sköts ner för att han försökte ta över ett delägarskap i verksamheten. Nu jagas Saleh Hadri, 44, misstänkt för skjutningen. Även han har intressen i taxiverksamheten.

– Han har någon form av roll men dokumentationen av verksamheten är inte riktigt så som vi är vana vid, säger utredaren Dan Granvik.

Uppdatering 2011-11-24 18:47: Den 31-årige Alex Akbar Ghara Mohammadi, ledaren för det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack dödades på torsdagen i en fastighet på Emilstorp industriområde. Ett flertal personer ska ha bevittnat händelsen men ännu finns ingen misstänkt gärningsman.

Brödraskapets Wolfpacks Alex Akbar Ghara Mohammadi mördades inne i Taxi 23:s lokaler, ett bolag ökänt för förare som knappt hittar och inte talar svenska. Familjen är från Iran och är shiit-muslimer och har kontakter med källarmoskén Al-Muntadar i Malmö där lokala s-politiker som kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj (S) och Illmar Reepalu (S) fjantade runt och i utbyte mot röster lovade hjälpa till med fler moskéer innan valet i september förra året.

Det var gangsterns pappa, den 52-åriga Feri Ahman Ghara Mohammadi, som knivskar en annan av sina söner på dotterns bröllop på Trollenäs slott i Eslöv i somras.

Alex Mohammadi satt häktad för knivmordet på Ziki Dobreva, en serb som drev en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Alex och sex andra Wolfpacks greps men släpptes i brist på bevis.

Alex Mohammadi var även misstänkt för inblandning i en skottlossning på Munkhättegatan i Malmö i oktober 2010. Två män i en bil blev då beskjutna med ett automatvapen. Alex Akbar Ghara Mohammadi och en 24-årig medlem i Wolfpack begärdes häktade för skottlossningen men bevis saknades. Så de trevliga kulturberikarna släpptes.

Läs HÄR om hans tidigare äventyr.

Tidigare: En person har skjutits vid en skottlossning i Malmö på Volframgatan. Länskriminalen och ett flertal polispatruller är på plats. Larmet till polisen kom strax före klockan 11. Polisen uppger att mannen, som inte är identifierad, har avlidit.

Mer information kommer….. det finns säkert ingen i Malmö som tvekar om att han är känd sedan tidigare eller hemska tanke är det kanske nu som en oskyldig fick sätta livet till i gangsterstaden Malmö?

Uppdatering….. Det är omfattande polisavspärringar. Länskrim är här och spårar med hundar och det finns poliser beväpnade med automatvapen. Teknikerna har just anlänt. Ett flertal vittnen ska ha sett händelsen. De förhörs nu av Länskriminalen som tagit över utredningen. Han har blivit skjuten inomhus. Det är en man i medelåldern men han är ännu inte identifierad.//

Uppdatering igen……..Den avlidne mannen är i 30-årsåldern och känd av Polisen. Förvånad, någon?

Uppdatering igen…….Det kriminella gänget Brödraskapets ledare i Malmö sköts till döds på Volframgatan på torsdagen.
Händelsen rubriceras som mord och i bakgrunden finns en infekterad konflikt om makten över en taxirörelse. Ett drygt tiotal vänner till 31-åringen, liksom minst en familjemedlem, samlades utanför akutintaget i Malmö vid lunchtid. Där posterades även ett par polispatruller, för att garantera säkerheten. Upprördheten bland vännerna var stor. Flera av dem bar gängtröjor med tryck från gänget Red and White Crew.

Sydsvenskan

polisen

57 thoughts on “Dödsskjutning mitt på blanka dagen….

 1. Må de döda varandra, så slipper vi skitgörat! Självsanering bland mussegrisarna är bra.

 2. Fina gossar det där, blir säkert alldeles till sig av de stormöten som hålls i Malmö. Lovar naturligtvis att sluta skjuta ihjäl varandra, vilket jag tycker är tråkigt. Bättre då att de tar kål på varandra än oss oskyldiga.

 3. Härligt, det skålar vi på. Ett drägg mindre bland allmänheten. Perfekt att idioterna utrotar varandra så kostar det inte ngt i fängelsekostnader.

  Vi får hoppas på fler dueller snart och fler som dör av dom. Ingen saknar patrasket ändå.

 4. Naivtive jag läste också om Alexandramannen. Man tror inte det är sant. Hur mycket fel kan de styrande göra? Fattar vad du menar och bävar för utvecklingen den som är och den som blir.
  Eva-Marie

 5. Sverige är landet Annorlunda, om någon kommer hit utan papper så öppnar migrationsdomstolen stora famnen, men har samma person inga papper så kan han inte skickas ut ur landet. Vad tror stollarna i ledningen för detta arma land att sådana beslut leder till?

 6. Eva-Marie det kommer en dag när vi inte kan stå utanför detta och då är det bra ju mer självsanering desto bättre. Utvisning borde vara en självklarhet men för en stund sen kunde vi läsa att inte ens Alexandra mannens utvisning är självklar på grund av otydligheter i pappershögen.

  Hade vi haft en förläggning i botten av Falu koppargruva eller i ett leasat hörn av Sibirien för de som kluddrar sig fast i detta landet hade jag trott på utvisningsmetoden. Nu avvaktar med seriös oro på vad som komma skall.

 7. Hej Leif bra,vapen är skit och ju fler desto skitigare. Håller med, utvisning är medicinen.

  Tonfisken jag håller med dig fullt ut. Kunde inte sagt det bättre själv 😉
  Musiken, för hundan ge daj till tåls
  Eva-Marie

 8. Hane! Du har så rätt som du kan tror jag, och jag och pettersson har skrivit om det, och om du tittar högst upp i Eva-Maries artikel, så ser du att det uppdaterats med foto och länk till brölloppet vid Trollenäs utanför Eslöv,jag skulle tro att det är Pettersson som hjälpt till, då han är den enda som har tillträde till hela bloggen. Men jag hade själv börjat tänka i de banorna. Vi var först ut med Eslövsbrölloppet av alla nyhetsförmedlare i hela Sverige, då jag anade ugglor i mossen direkt och Pettersson visste resten. Vi blir nog först med namnet idag också. Detta gillades inte av PI och än mindre av det nuvarande aspixlad. Captcha koden är nog oslagbar nämligen 5ESS, hoppas ingen tänker på att hederligt finns där bara 4 ESS som nog alla känner till. Upp och titta.

 9. Det här Gudsförgätna landet har nog inte tidigare stått inför ett allvarligare hot om vanligt folks rätts-säkerhet de senaste 150-200 åren än vad dom gör nu,kanske Svensken ALDRIG har i modern historia sett landet upplösas inifrån så som sker mitt framför ögonen på oss just nu.
  Vi ser en totalkollaps av sällan skådat slag av det som våra föräldrar o förfädrer byggde med svett och blod. Ett land man nu offrar för “silfverpenningar” om bara retoriken och anseendet på jobbet överensstämmer med majoritetens.
  Jag ljuger så länge “jag får behålla mitt jobb-princip”.Men det är ALDRIG den anställdes fel att förvägras säga sanningen-det är allas vårt ansvar som människor att tillsammans säga ifrån.Och tack gode Teknik-nördar i USA för internet,utan dom hade vi varit “rökta” för länge sedan.
  PS och musiken i kväll blir?

 10. Naivtive i detta fallet kan det inte vara en taxiläkare för en läkare skall väl främja livet?
  Jag tror mer att det är slaktare också duktiga yrkesmän.
  Eva-Marie

 11. Intressant artikel och kommentarer. Jag blir förbannad av allt skjutande med Pickadolver eller som vi skåningar säger pickadolla. För sakens skulle så vill jag påpeka att jag är ursvensk sedan hundratals år tillbaka i Sveriges vagga, Västegötland. Nog om detta.
  En del anser att låt dom hålla på och skjuta varandra. Tanken är frestande men i takt med skjutande ökar också antalet vapen vilket innebär att annan kriminalitet genomförs med vapen, nu när dom har ett vapen. Är den kriminelle då också påtänd eller hetsade av gänget så skall det inte mycket till för att avtryckaren dras åt. Vem vill bli skjuten för att man säger något förolämpande tillbaka när man blir rånad på mobiltelefonen? Inte jag i alla fall. Inte min familj heller.
  Man kan snegla mot USA där vapen är varje mans rätt att ha och skydda sig själv, sin familj och sin egendom. Var skjuts det fler folk, kan man fråga sig.

  En bra lösning vore att exportera slöddret till sina hemländer. Det hade nog tagit skruv i helvete bland patrasket. Hade man vågat fortsätta? Troligen inte med ett sådant straff.

 12. Ledsen Allemand men jag vet inte vad en pickadolva är. En pickadolla är skånska för en picka alltså pistol.

  Lars nej du ett skånsk bonnabröllop kan man väl inte kalla det precis och taxirörelsen en blomstrande rörelse för vissa element.
  Tackolov tar jag cykeln, taxi vågar man nästan inte nyttja.
  Eva-Marie

 13. Du har rätt Ollie var är Peter Mangs när man behöver honom, med det antalet vimse-Pellar som hittills har hållit i pistolerna så behöver de en kompetent instruktör lik Peter M. Dagens skott var ett undantag som bekräftar regeln.

 14. Tja han tycks ha arbetat upp sig,sedan sin ankomst till landet Gosen…Läste att enbart systerns bröllop för 80 gäster,(där knivarna skäptes)hade kostat c:a 300.000..Här kan man inte tala om ett vanligt skånskt “Bonnbröllop”
  Tydligen är det många som åker taxi i Malmö…och skattesatsen måste vara förmånlig !!

 15. Du har rätt Tonfisken mitt i tragiken över Malmös förfall kommer jag att tänka på musik!!?? Hur tokigt kan det bli 😉

  Skit samma, vi lever och kan inte gräva ner oss i taxigängledarens död. Imorgon nya offer pang pang pang huka er gubbar för snart laddar de om.

  Jag menar i kväll klockan 21 cirka då blir det häftiga tongångar Tonfisken.
  Eva-Marie
  Ps snart får man ta och kolla eländet på sydnytt

 16. Nu är vi kommentatorsmässigt rätt långt ifrån din artikel när du snackar om musik.
  Men eftersom det är du som är “gravören” till artikeln så…..Då får ursäkta men vilken musik i kväll? Va har jag nu missat?

 17. Så kan det vara Hane. Ett samilsurium i mörka förehavande och ibland inför öppen ridå mitt på ljusan dag och ibland på de svartaste klubbar.
  Man kan inte hålla reda på dom alla, IDIOTERNA.
  Eva-Marie

 18. Ja du Tonfisken, den föreställningen skulle man vilja se… eller inte. Dessa politiker borde gå en dramakurs, hm det kanske dom redan har gjort med trikåer och allt.

  Har du koll på Lillith? Jag var där en gång och det var fruktansvärt…konstigt. Fattade ingenting, 50 personer i kulörta kroppstrikåer. det var för mycket.
  kolla in detta, du var kanske där?
  http://petterssons.bloggsida.se/politik/en-helt-egen-varld
  Eva-Marie 🙂 ps skall du lyssna på den fantastiska musiken ikväll?

 19. Var inte den nu mördade häktad för mord när hans syster gifte sig på Trollenäs slott (tror jag det var)

 20. Sa jag att Illmar skall spela skurken?
  -enligt säkra källor skall Audition för rollen ha skapat panik i kommunhuset.
  Alla ville söka för rollen, om dom bara fick ha en mask av Jimmie Åkesson för ansiktet men det godtog inte Producenten,det kunde ju vara stötande för personen bakom.
  Det slutade med att sökande fick använda mask av antingen Lena Sundström eller Fredrik Reinfeldt,då ställdes allt in pga fikarast resten av dagen.

 21. Hej Tonfisken, Zeb var cool och jag vill minnas att han var snäll mot både hästar,indianer…….. och kvinnor 🙂

  Hur som helst, vi behöver en riktig rantafaj i Malmö.
  Eva-Marie

 22. Zeb Macahan hälsar och undrar om han kan göra nåt?
  I så fall kommer han inridande i slutet på Malmös “sista avsnitt” och ställer allt till rätta,precis som allt annat i TV världen.
  Svt o Tv4 slåss just nu om rättigheterna sedan Jägersro,s häststallar blir lediga för Zeb o hans familj.

 23. Hemming, tyvärr för dig, så kan de som debatterar här skilja på när folk skojar, och när de är allvarliga. Utan att kunna skämta om det som Sverige nu tvingas uppleva, och som Sveriges statsminister anser har gjort Sverige mer spännande, så skulle folk bli lika deprimerade som statsministern verkar vara, för att han inte får styra och ställa precis som han vill.

 24. ollirein:
  Då var det ju din typ av revolvermän,som slog till i Malmö..Tog ju saken i egna händer,och hittills har jag inte sett,att Malmöpolisen bär sorgbindlar !!
  Förlåt ,men det tog ett tag innan tioöringen trillade ner…

 25. De revolvermän jag menar Lars Å Månsson, var ju prisjägare, och på så sätt var de ju alltid på lagens sida mot skurkarna, även om de ibland tog sig vissa friheter, som inte lagens representanter alltid gillade.

 26. Hej Hemming Malmölasermannen ett mycket sorgligt kapitel i Malmös historia. det konstiga var att media trodde att allt skulle bli en dans på rosor när han häktades. Alla skulle älska alla och vi skulle ta varandra i händerna och utbrista i sång. Det blev inte så.

  Vi fredliga Malmöbor mår dåligt. Vi behöver hjälp. Vi behöver inte fler revolvermän utan rediga hårda straff. Hårda straff är det enda som fubbickarna är rädda för sa polisen.

  Ja du Lars, dagens skjut det tog…….
  I folkmun, självsanering.
  Eva-Marie

 27. ollirein:
  Var lever du ??
  Revolvermän är ju snart det ända vi har i landet..Bortsett från deras barn,kusiner och övrig släkt som ägnar sig åt rån,våldtäkter och annat lärorikt kriminellt !!!
  Arbetskraft-invandringen har börjat ge resultat,åtminstone så länge de skjuter varandra !!!

 28. Så bra, Olli Rein, då har du visat var du står. Begär inte att någon ska respektera dig i fortsättningen. Nu kommer t.o.m. flertalet av dina läsare här att ta avstånd från dig. Du försvarar alltså malmöskyttens agerande. Bra att veta.

 29. Eva-Marie:
  Nej Reinfeldt är nog inte särskilt ägnad åt denna uppgift.Som jag ser det,måste en genuin svensk komma till roders,för skutan ska rättas upp.
  F.ö måste jag gratulera dig som Malmöbo,till dagens skjut…En mindre du behöver ha rädsla över,att träffa på i vimlet !!!
  Men av de knapphändiga uppgifter som föreligger,tycks mitt förslag om kamera på norra utfarten,inte vara helt fel !!!
  Koppla nu av och bygg upp dig,inför nästa sensation i din sta…

 30. Men om man röstar på Negerkungen, så får man ju Fredrik Reinfeldt på köpet. Det är väl ingen bra lösning på Statsministerämbetet? Kanske skulle vi hyra in revolvermännen från 1960-talets spagettivästernfilmer. De rensade ju snart en hel stad från skurkar.

 31. Nja det håller jag inte med om Olli, pickadoller är ingen bra lösning 🙁
  Men faktum är att vissa element höll/hölls sig inomhus när han härjade.

  Jag vill inte ha skjutgalningar i min stad/land.
  Jag vill ha en stadsminister som värnar landet och röjer upp i träsket. Är Fredrik Reinfeldt rätt man för det??
  Eva-Marie

 32. Det bästa hade ju varit om Lasermannen II hade fått fortsatt förtroende. Då kanske gatorna hade varit säkrade nu. Kanske dags att ompröva justitiemordet på Mangs?

 33. Lars visst är det konstig att man nuförtiden spekulerar och för en sådan statistik!? Hur kunde det gå så fel i Sverige? Måste det bli ännu hemskare innan våra folkvalda vänder skutan eller skall vi sjunka?
  När reser svenska folket sig? 2014?
  Eva-Marie

 34. Som statistiker har jag funnit en avvikelse,vad gäller mordantalen i Landskrona,senaste veckorna..
  Kan tyda på att man för närvarande koncentrerar sig på din hemstad…Vad det gäller nyss inrapporterde fall av butiksrån vid Augustenborgs torg,tror jag däremot att de inblandade tillhör de “inhemskas välkända skara”

 35. Hm, Lars vad är det du antyder? Landskronabor som mördar Malmöbor? Jag gissar nog på “våra” egna falangmördare.
  Eller en ny “laserman” “Malmöskytt” eller vad fan för skit som helst.
  Fredrik Reinfeldt hjääääääälp
  Eva-Marie

 36. Eva-Marie:
  Mitt kriminella spårsinne säger,att du även borde titta en bit norrut.Landskronapolisen kanske kunnat ge mer kött på benen !!!
  Tänk vad en kamera utmed Motorvägen norrut,kunnat hjälpa polisen i sitt arbete !!!

 37. Eva-Marie:
  Du tillhör de verkliga optimisterna,önskar ofta att jag hade samma förmåga…Men troligen har jag fastnat i alla de negativa nyheter,som dagligen sipprar ut från er som bor i mångkulturens högborg.
  Lycka till,men svaret lär dröja…

 38. Det skulle vara intressant att veta hur många skottlossningar som inträffat i Malmö efter den s.k Malmöskytten häktades.

Kommentera