Självmordsbombaren fick 750.000 från CSN

Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab fick nära 750.000 kronor i svenskt studiestöd under sin tid i England. Drygt 54.000 kronor betalades ut strax efter bombattacken i Stockholm. Efter hans död efterskänkte Centrala studiestödsnämnden pengarna.

DN kan i dag avslöja att Taimour Abdulwahab fick betydligt mer pengar i svenskt studiestöd än vad hans finansiär i Skottland ska ha betalat till honom. I augusti i fjol dömde en skotsk domstol Nesserdine Menni till sju års fängelse för att ha betalat 60.000 kronor till Abdulwahabs terrorverksamhet.

Men en betydligt större del av Taimour Abdulwahabs ekonomi kom från de studiebidrag och lån han fick från Sverige. Det visar en kartläggning som författaren Mats Ekman har gjort och som DN har tagit del av. Mats Ekman har skrivit boken ”På uppdrag från Bagdad”, som beskriver den forne diktatorn Saddam Husseins agentverksamhet i Sverige. Han har sammanställt alla Abdulwahabs ansökningar om studiemedel och de utbetalningar som har gjorts.

Totalt tog Abdulwahab emot cirka 745 000 kronor i lån och bidrag. Cirka 15.000 har återbetalats. Efter hans död efterskänkte Centrala studiestödsnämnden, CSN, hans skuld på nära 670.000 kronor.

terroristen csn

De första ansökningarna från Taimour Abdulwahab kom i slutet av 90-talet. Han började studera i Luton i England för att bli sjukgymnast. Han tog en examen år 2004 och gjorde därefter ett uppehåll i studierna innan han återvände till Luton och påbörjade en liknande utbildning år 2008.

De största utbetalningarna kom i slutet av studieperioden. År 2010 betalade CSN ut cirka 140.000 kronor i lån och bidrag. Den 13 december 2010, två dagar efter attentatet i Stockholm, betalade CSN ut 54.840 kronor till hans konto.

Kontakterna mellan Taimour Abdulwahab och CSN visar att studielånen har varit mycket viktiga för att han ska kunna klara sin försörjning. Vid flera tillfällen ber han mycket artigt om anstånd att börja betala tillbaka lånen och även ibland extra bidrag.

 ”Jag skulle vilja tacka CSN och önska er alla God Jul och ett väldigt Gott Nytt År”, avslutar han ett av sina brev.

Han skickar också regelbundet in intyg på att han har gått igenom olika delkurser i studierna.

Det är oklart när Taimour Abdulwahab blev inspirerad av militanta islamistiska grupperingar, men alla är överens om att det skedde i ­Luton, som också är känt för att ha sådana grupperingar. Bekanta säger att han radikaliserades någon gång efter år 2005.

Efter hans död har CSN efterskänkt hela studieskulden, även de pengar som betalades ut efter hans död. Det är i dag oklart vad de dryga 54.000 har använts till. I bouppteckningen efter Taimour Abdulwahabs dödsbo redovisas endast cirka 2.000 kronor i tillgångar.

Begravningen, som skedde i England, kostade cirka 47.000 kronor, men hans syster meddelade att hon hade fått låna pengar för att täcka de kostnaderna.

Vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström arbetar fortfarande med utredningen om terrorbombningen i Stockholm. Hon räknar med att vara klar någon gång i vår. Det mesta talar för att utredningen läggs ned. Tidigare har hon förklarat att Taimour Abdulwahab inte verkar ha haft någon medhjälpare under attentatet.

Hon vill inte ge några kommentarer till hur mycket pengar Abdulwahab behövde för att finansiera bombattacken och varifrån han har fått pengarna. Hon vill inte heller kommentera om de svenska studiepengarna har använts för att bygga bomber och skaffa annan utrustning för attentatet.

– Jag vill inte berätta någonting om utredningen förrän den är avslutad, säger hon.

-Pettersson undrar hur många andra terrorister vi försörjer…

Tidigare HÄR 

15 thoughts on “Självmordsbombaren fick 750.000 från CSN

 1. Att vi betalar för vår egen undergång får ju en egen vinkling av dessa uppgifter.

  En annan fundering är ju varför vi skall stå för lånen när en utlänning väljer att studera i annat land? Och 750′ är ju en hyfsat stor summa då de flesta klarar av sin läkar eller civilingenjörsutbildning på en betydligt mindre summa.

  En tredje fundering är hur mycket pengar som CSN låtat ut i liknande situationer, att det är mycket och att svenska elever jagas med blåslampa är numera ett faktum. I belysningen av detta förstår vi allt mer hur det har gått till och förmodligen ännu pågår.

 2. CSN borde åtalas för vårdslösa utbetalningar. De verkar som att de betalat ut studiestöd till en i Sverige skriven och i England studerande terrorist.

  • Min syster *helsvensk* som är halvidiot har i USA mottagit
   475000 från CSN som hon nu skuldar till oss idiotsvenskar
   Som även låter all världens oduglingar komma hit
   Och studera gratis på falska grunder på välrenommerade universitet och högskolor

 3. Två saker är bra; att han inte tog någon annan av daga utan bara sig själv och att det sipprat ut i ”gammelmedia”. Eftersom det finns en hel del som fortfarande urskiljningslöst tror på det som är tryckt på papper så kanske så öppnar det åtminstone en liten springa.

 4. Mycket intressant vart dom 54000:- tog vägen, i dödsboet fanns dom tydligen inte och inte användes dom till begravningen heller….här ligger en hund begraven….

 5. Känns bra att min skatt går till fler än bara terroristorganisationen 7-klövern som terroriserar Sverige med öppna gränser och kör Sverige i botten!

  Mer terror det berikar vår tillvaro! DHO!

  • Det är väl en definitionsfråga då, vad en ”diktator” är för något. Kanske är han det i dina ögon, men knappast i det stora flertalets, även om man inte tycker om hans politik.

 6. Kranarna står vidöppna för dessa invandrare hela tiden, 32:an försöker köra Sverige i botten, för att kunna förbli den diktator han redan är.

   • minsynpasaken
    Då tycker jag du ska läsa boken ”knapptryckarkompaniet” av Ann-Marie Pålson, så kommer du att få en helt annan och realistisk syn på Diktatorn Reinfelt

   • För svenska folket är en diktator och en usel statsminister ungefär samma resultat!

Kommentera