Osams

Såg precis 18.nyheterna på TV. Där framgick med all önskvärd tydlighet att Fredrik den fege och Tobias Billström inte är överens.

Det blev uppenbart att det Tobias Billström sa på TV häromdagen inte överensstämde med de direktiv som lämnats till arbetsgruppen. Statsministern hävdade med en ”dåres” envishet att invandring är bra för Sverige och att invandring berikar Sverige.  Moderaterna skulle enligt statsministern bli en brygga mellan de olika extremuppfattningarna av de som inte vill ha någon invandring resp de som vill ha en helt fri invandring. Vad det nu innebär. Det sista kan möjligen tolkas som en känga åt MP och Centern.

Så de som efter Tobias Billströms framträdande i TV hoppades på någon form av förändring av svensk invandringspolitik, kan fortsätta att titta i stjärnorna. Vårt sista hopp är valet 2014.

16 thoughts on “Osams

 1. Tobias Billström får ofta hård kritik, både från sådana som inte tycker om invandringspolitiken och från sådana som inte kan få nog av ofränder. Själv tycker jag att han bromsar så gott det nu går med tanke på 32:an och de andra 99:orna.

  Den har uppseglande maktkampen kommer att bli intressant, det är lätt att få medhåll i medvind men nu kantrar vinden för 32:an. Ursprunget till hela den här historian är att allt fler svenskar har ledsnat på flyktingtsunamin och är på väg mot det enda existerande alternativet.

 2. Tobias Billström har en fullständigt omöjlig uppgift med en sådan partiledare men han ”håller god min i elakt spel”. Av intervjun med FR framgår det att han är smått irriterad (vilket han f ö ofta är), inte tror själv på vad han säger men säger det för att han inbillar sig att han är den landsfader som tillsammans med alliansen och de gröna kommunisterna skall rädda Sverige genom fortsatt hejdlös asylinvandring. Titta på ögonen, nickningarna och mimiken i intervjun så förstår ni. I denna korta intervju lyckades ha två gånger få med att ”invandringen berikar Sverige”. Det gör den förvisso om den är i måttlig omfattning och med människor som kan och vill låta sig assimilera men inte på långt när med den invandringspolitik som har bedrivits sedan mitten av 70-talet.

 3. ”Men till den del vi för en diskussion beror det på att det är många fler som kommer och då måste man ställa sig frågan vad den förändringen innebär,”

  Suck. Det är väl två år sedan Ullenhag skulle undersöka varför antalet ensamkommande minskar i grannländer, men ökar i Sverige. Samt titta på samordning mellan länderna. Även ålderstester nämndes. Ny arbetsgrupp som lär arbeta ett par år eller mer för att komma fram till …. ja vad?

  • Tack för beskrivningen, har inte kunnat sätta bokstäver till eländet. Det är så han ser ut .

 4. Jag såg det precis och Fredrik verkar inte helt frisk. Känner en som pratat mellan fyra ögon med Tobias, han sa om invandrarpolitikens följder DET GÅR ÅT HELVETE.

 5. Alltid varit Moderat, men vägen tillbaks känns väldigt långt borta med Fredrik vid rodret på den sjunkande skutan Sverige.

  SD -2014 utan tvekan!!!

 6. Det konstiga är att Rapport snackade om folkstorm mot Billströms uttalande. Jag undrar direkt vilka folk som stormade.

 7. Jo då, så länge Reinfeldt förknippas med moderaterna lär nya rekord slåss och en ännu generösare asylpolitik klubbas igenom, tro inget annat.

Kommentera