Den militanta islamismen i Norden får en väpnad gren


Banditgäng

Banditgäng

Samtidigt som debatten kring antisemitismen i skolorna på Nörrebro böljar sker det stora ting  i shariagängens värld. Den allians av shariagäng under Black Cobras styre som besegrade Hells Angels har bytt ledning. BC håller sedan något år på att tyna bort och finns numera bara i landsorten och på några håll i Sverige och skjuts efterhand av. 

Den extremt våldsbenägna och islamistiska Blågårds Pladsgruppen (f d Hasanklanen), med nära kopplingar till Hamas, har samlat de flesta gängen i en ny allians med namnet Familia BGP – LTF (förkortningen betyder Blågårds Plads – Loyal to Family).

Förutom Nörrebro och centrala Köpenhamn är gängen i åtminstone Tingbjerg, Kokkedal och Skovlunde med. Enda motståndet tycks komma från Værebrogänget från Bagsværd. Det kriget har hittills kostat flera människoliv.

Polisen bedömer att flera starka gäng i Köpenhamnsområdet, som turkiska Bloodz och Mjölnerparksgänget, avvaktar, men på sikt kommer att ansluta sig till alliansen.

Med svarta huvjackor med gängnamnet och stora ansiktstatueringar håller BGP-LTF just nu på att markera territorium. Vid en ”mönstring” i centrala Köpenhamn häromdagen kunde polisen räkna in över 50 ”soldater”. Skjutningarna på Nordsjälland nyligen är också ett led i detta revirpinkande.

Polisen fruktar nu att bl a Vollsmosegänget i Odense, Den Internationale Klub i Aalborg (som kontrollerarresterna av Bandidos) och gäng från Århus snart kommeratt ansluta sig till alliansen. Ett tydligt tecken på de nya tiderna var när den gamle HA-kändisen Brian Sandberg gick över till det shariaunderkastade Bandidos. En person med insyn i gängvärlden säger att det finns snart fler HA-ledare pensionerade i Thailand än på gatan i Köpenhamn.

Ett intressant bevis på shariagängens styrka blir när de ska ta över knarkhandeln i Christiania. Säkert en blodig och våldsam kamp…Politiskt intressant är att den militanta islamismen i Norden nu fått en ”väpnad gren”. Blågårdpladsgänget har sedan begynnelsen nära förbindelser med de mest extrema imamerna. Brödraskapets Abu Laban  fungerade närmast som gängets private själasörjare.

Hasanklanens hövding är en uppburen man i Hamas i Nablustrakten.Vad kommer detta att få för praktiska konsekvenser i Danmark och Sverige? Utvecklingen i Sverige vad gäller såväl kriminalitet som islamism ligger normalt ungefär fem år efter utvecklingen i Danmark (i Malmö dock bara 35 minuter…)

En inte allt för avancerad gissning är att exempelvis Nörrebro och Tingbjerg snart kommer att lyckliggöras med en islamistisk ”moralpolis” av det slag som Anjem Choudary har satt upp i vissa Londonstadsdelar. Den KorteAvis (och många bloggare) visade nyligen en video avhur de patrullerar och bekämpar sprit, musik, omoraliskt klädda kvinnor och annat otyg. 

 

Vi kan få alltflera sådana shariazoner, initierade av extrema imamer, och där gängen fungerar som islams pansarnäve. Närmast den utvecklingen ligger man nog i Vollsmose, där imam Abu-Alamins shariadomstol i praktiken övertaget mycket av rättskipningen. Och efter några stadsdelar i Danmark kommer shariazonerna till Rosengård och Seved, Hjällbo och Bergsjön, Rinkeby och Brandbergen.

JIHAD I MALMÖ

Den militanta islamismen i Norden får en väpnad gren. Bäste läsare sug på den karamellen. Olli anser att detta måste vara ett gemensamt högprioriterat område för den danska, svenska och norska polisen. De bör redan nu starta ett gemensamt träningsläger, för en mycket välutbildad milis, som får i uppdrag att bekämpa dessa islamister varhelst de befinner sig. Den här styrkan bör få stå över alla lagar i de tre länderna, och fritt kunna operera över gränserna, i sitt uppdrag att utrota dessa militära förband av islamister. Det är hög tid att börja att slå tillbaka, anser Olli.

Tidigare på Petterssons


9 responses to “Den militanta islamismen i Norden får en väpnad gren

 • Patrik

  Det är så mycket faktafel i den artikel att det är pinsamt. Bgp har aldrig haft med BC att göra, de låg länge i krig också. Bgp har absolut ingenting med Hamas att göra. Ledande typer i Bgp är inte samma som bgp familia.
  Sluta skriv artiklar där du låtsas ha koll för det är bara pinsamt.
  Dessa gängen har inget med islam att göra och du är bara paranoid och har helt fel fakta. Uppenbarligen så måste man kunna missförstå fakta och helt ignorera källkritik för vara invandrarkritiker.

  Gilla

 • Lena99

  Det är en kuslig påminnelse, sedan artikeln visades för en månad sedan så har hatet i samhället mot oss eskalerat. Med oss menar jag våra västerländska länder. Läser gärna om andra länder i Europa samt även om Nordamerika.
  Man säger att man ska lita på sin magkänsla det är säkert korrekt, i vilket fall som helst så gör jag det. Nu gör det ordentligt ont i magen och det med orsak, artiklarna från när och fjärran blir alltmera skrämmande. Det känns som att livsrummet och friheten stramas åt för varje dag.
  Börjar att bli rädd och funderar varje stund på lösningar.Har inte funnit någon vilket skrämmer än mer.
  Om inte det förbaskade etablissemanget agerar till vår fördel nu, så vet jag inte var vi hamnar.

  Gilla

 • Lena99

  Artikeln är en riktig rysare en rysare som aldrig hade behövts att skrivas om vi i alla länder hade haft ansvarsfulla och ärliga politiker. Det är genomruttet i våra länder. Blir vettskrämd av att läsa, tack för sammanställningen, vilket jobb du har lagt ner. Kan inte låta bli att tänka, vad det här drägget tar tid och plats, de slukar resurser, resurser som vi kunde ha använt till det bästa för oss som är skötsamma.

  Gilla

  • Olli Rein

   Tack lena 99, men det mesta av jobbet har redan Hasse Pettersson på sitt Jihad i Malmö stått för. Dock är det lite jobbigt att läsa efter hans formatering, så jag bryter den och får då plocka om rad för rad, till den normala formatering nästan alla håller sig till. Det tar lite tid, sedan får jag blåmåla alla hans redan befintliga länkar, och se till så att de fungerar. Ibland har jag egna länkar att lägga till, dock inte här, mer än länken till hans blogg, och ett till en tidigare blogg på Petterssons. Och så skriver jag min egen slutsats. Ibland som här är den rätt kort, eftersom att det inte finns så mycket mer att komma med. Ibland kan det dock bli lite längre avslutningar för mig.
   Hasse Pettersson vet vad han hållit på med sedan maj 2005, men är ytterst försiktig om sin person. Det finns inget sätt att nå honom. Det skulle jag önska fanns. Allt mellan honom och mig och de andra som hjälper honom att komma ut till en större publik än han själv kan göra, sköts automatiskt. Jag lägger långt ifrån ut allt han publicerar. Jag försöker att plocka russinen ur kakan. Rätt ofta lyckas jag, men ibland funkar det sämre. Sånt är livet. Upp och ner.

   Gilla

  • Olli Rein

   Tack Lena, nu känns det bättre och mer rättvist. Man ska inte ta hela äran åt sig av fleras arbete. Och ni ska veta att vi hjälper er med sånt vi kan. Alla sex som skriver här har t.ex. möjlighet och gå in och rätta fel i era kommentarer. Om jag ser stavfel och sånt jag vet är fel, går jag automatiskt in och rättar om jag har tid. Annars skriv en ny kommentar och säg vad som ni vill ha rättat. Så fixar vi när tid finns och det gör det alltid någon gång på dagen. Vi tar då också bort hjälpkommentaren.

   Gilla

   • Lena99

    Nu ska jag skämta till det lite. Att tacka till sex kan ju lätt misstolkas men att tacka till sex personer som sköter en utmärkt blogg kan ju inte bli fel,tack ska ni ha alla 6.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: