Explosion på USA:s ambassad i Ankara

Uppdaterat 2013-02-01  kl:16.02

En självmordsbombare sprängde sig själv tillsammans med en turkisk säkerhetsvakt utanför USA:s ambassad i Turkiet, rapporterar Reuters.

Både säkerhetsvakten och självmordsbombaren dog. Explosionen inträffade på ambassadens område och var så kraftig att fönster krossades hundra meter där ifrån.

USA:s ambassadör Francis Ricciardone evakuerades från ambassaden kort efter dådet. Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret.

Tidigare

Två människor dödades och flera andra skadades på fredagen i en explosion utanför den amerikanska ambassaden i Ankara, och skadade närliggande byggnader, rapporterade NTV nyhetskanal. Ett av offren ansågs vara en självmordsbombare.

Polisen spärrade av gatan i Cankayas kvarter där många andra statliga institutioner och ambassader också ligger. Det var inte omedelbart klart vad som orsakade explosionen.

Reuters rapporterar att explosionen inträffade på en sidoingång till ambassaden, blåste ut en dörr och orsakar skador på närområdet. Ett ögonvittne berättade för nyhetsbyrån att en person sågs tas in i en ambulans.

Uppdaterat ca 17:00 samma dag

Två vakter dödades under fredag ​​eftermiddag, när en bomb utlöstes i en säkerhetskontroll vid sidan av ingången till USA ambassad i Turkiet, enligt Associated Press.

Tidigare har British Broadcasting Corporation rapporterat, att en självmordsbombare dödades eller skadades allvarligt i explosionen, och att ett mindre antal personer skadades vid samma tillfälle.

Arutz Sheva

Kommentera