Pizzahärva gav tre års fängelse

Uppdaterat 2013-01-30: Både den dömde och åklagaren hade överklagat tingsrättens dom. Pizzamannen ville helt sonika bli frikänd medan åklagaren tyckte att straffet som delats ut var för lindrigt. Nu har hovrätten sagt sitt och delar tingsrättens syn på den 31-årige laholmare som dömts till tre års fängelse för en skattehärva kring importerade pizzakartonger. Straffet kvarstår.

-Pettersson ser att inte heller denna gång vill ljugmedia tala om att den dömde ”laholmaren” är Murat Sahin Senli, född 1981, medborgare i Turkiet och Sverige och inte blir det någon utvisning heller. Att stjäla 4,5 miljoner från vår gemensamma kassa räknas tydligen inte som ett grovt brott…

LAHOLM. Huvudmannen i en skattehärva med pizzakartonger och annan krogutrustning i Sydsverige, en 31-årig företagare i Laholm, dömdes på fredagen i Halmstad till tre års fängelse och sju års näringsförbud för grova bokförings- och skattebrott.

Mannen har importerat restaurangtillbehör från Turkiet som sålts vidare till olika serveringar. För att undgå skatt har han låtit två andra personer, en 28-åring och en 34-åring, fabricera falska fakturor som fördes in i bokföringen. Det handlar om 4,5 miljoner kronor i undanhållen skatt.

De två medbrottslingarna dömdes till skyddstillsyn respektive villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst.

-Pettersson undrar vad detta kan vara för lintottar eftersom ljugmedia inte skriver vilka det är…

KommenteraAvbryt svar