Regeringens arbetsreform har misslyckats

2008 genomdrev regeringen en reform som skulle locka hit utomeuropeisk arbetskraft med särskild kompetens.

Sedan reformen sjösattes har 60 000 arbetstillstånd utfärdats. Av dessa har 20 000 utfärdats till personer med hög kompetens och specialistutbildning. 40 000 av dessa tillstånd har däremot gått till personer som anländer för att jobba inom yrken där arbetslösheten är rekordstor i Sverige. Det är främst städ-, restaurang- och byggyrken som fått ta emot utomeuropeisk arbetskraft, trots att arbetslösheten är över 10% inom dessa områden.

Källa: DN

När det gäller arbete, arbetslöshet och avslutat arbete, har Exponerat sammanställt en suverän beskrivning av den verklighet som skapats av en politik som förts denna mandatperiod. Tänk att nästan 50% av den svenska befolkningen röstade fram denna regering 2010. Undrar om de visste och om de vet idag? Varför inte hjälpas åt att sprida dessa fakta?

Källa: Exponerat

4 thoughts on “Regeringens arbetsreform har misslyckats

  1. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    minsynpasaken skriver:

    Alla som är förvånade räcker upp handen… Ingen? Konstigt…

  2. Jag ser en koalition bestående av Alliansen + MP + SAF, som genom att öppna gränserna för i det närmaste fri invandring försöker ska en 5:e kolonn, som är reda att ta över när de ”svenska” arbetarna inte längre vill arbeta för slavlöner. Alliansen har sett till att det inte går att leva på A-kassa, så att säga upp sig är inget alternativ. Återstår sjukskrivning, med den möjligheten har Alliansen sett till att täppa till. Så oavsett hur arbetaren gör kommer han att få problem med sin och en eventuell familjs försörjning. För ingen är väl så dum att han tror på ”sagan” att M har blivit ett riktigt arbetarpart?

KommenteraAvbryt svar