Sverige borde införa visumtvång

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) i Borgholm anser att Sveriges flyktingpolitik inte fungerar och att många utnyttjar systemet till fullo, på bekostnad av de som verkligen behöver skydd.

Lisbeth Lennartssons uppmaning till beslutsfattarna är att införa ett visumtvång, för att komma åt de som söker asyl på felaktiga grunder och så ger hon ett par exempel på hur systemet utnyttjas. Lennartsson vill återinföra de förordningar som gällde på 90-talet när de stora flyktingströmmarna kom från Balkan. Dagens regler och dagens politik fungerar inte och ”vi kan inte ta emot fler”. Åter ser vi ett kommunalråd som påtalar problemen och att asylsystemet utnyttjas på bekostnad av de som verkligen söker skydd.

Källa: Barometern

Lisbeth Lennartsson kunde också ses i kvällens Rapport, länk.

 

7 thoughts on “Sverige borde införa visumtvång

  1. När jag bodde i centrala Stockholm på 60-talet förekom inga dygnet-runt låsta portar. Tunnelbanan var riskfri. Nu säger våra släktingar där- ingen
    tunnelbana efter kl 22 då är det taxi som gäller.
    I Kalmar på tvåtusentalet och ”öppna gränser” är som att leva i en fång-
    vårdsanstalt för frigående. Låsta grindar till gårdarna dygnet-runt låsta
    portar. Lisbeth Lennartsson Du har rätt.
    Roland Qvarnström

  2. Ja inte bara visumtvång, utan även regler för hur
    samhället ser på brott som ständigt begås av många
    långt innan uppehållstillstånd beviljats. Att dåligt
    uppförande ska kopplas till utvisning borde vara en
    självklarhet.

  3. ”Fler Kommuner börjar våga säga ifrån”
    Det finns inga kommuner som kan prata,det är politikerna som börjar förstå att deras förmåner kanske inte kommer att ge dom den trygghet som varat under lång tid!
    Politiker är som råttor, dom drar sig in i värmen när kylan sätter till.

  4. De kan börja med att kräva pass av alla så vi vet vem vi släpper in och som vi får försörja. Slår vad om att deras hemländer kräver justa papper av alla men många ekonomiska flyktingar har fått rådet att kasta passen. Dessutom skulle man få bättre hantering av alla falska pass.
    Kräv dessutom att de genomgår fullständig hälsoundersökning för nu räcker det med smittade barn på våra förskolor.

  5. Fler Kommuner börjar våga säga ifrån

    En minirevolution mot regeringens vettlösa massinvandringspolitik börjar ta form i kommunerna runtom i landet.
    Fler och fler kommuner börjar försiktigt våga säga ifrån; nu är måttet rågat, nu är det för mycket, alldeles för mycket.
    Senast i raden av dessa kommuner är Borgholm på Öland.

    Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholm, säger som svar på Skolinspektionens kritik mot kommunen för att asylsökande barn inte får tillräckligt med undervisning: ”kommunen har inte en chans att klara kraven från Skolinspektionen”.
    ”Jag skulle vilja se den kommun som klarar att öka elevantalet med en tredjedel på så här kort tid”; säger hon.
    På frågan om hon anser att det är fel i systemet svarar hon: ”Jag skulle gärna vilja se fri invandring men inte med dagens svenska regelverk. Det är systemfel”!

    Rektorn i Borgholmsskolan Anna-karin Björnström uttrycker, om än fortfarande försiktigt, en klarare syn på saken: ”Vi måste ta en debatt om det här i Sverige och se över lagen som finns och kanske göra någonting åt det. Som det ser ut nu så klarar inte kommunen av kraven som finns”.

    Skolinspektionens Ann-Marie Begler uttrycker även hon förståelse för kommunen: ”Jag förstår att det är en stor och svår utmaning för kommunen. Men de måste ha en tydlig ambition och vilja att ordna skolgång åt barnen”.

    ————————————————
    Källa:
    SVT1 Rapport, 25 jan 2013

KommenteraAvbryt svar