Politikernas pensionsavtal görs om

Fr.o.m valet 2014 kommer politikernas guldkantade pensioner att göras om.

Det nya avtalet innebär att en riksdagsledamots pension begränsas till två år, men endast om han/hon suttit i riksdagen i minst åtta. Det ska också bli svårare att ta ut pension och samtidigt jobba i egna bolag.

Avtalet gäller riksdagen, men även kommuner och landsting förväntas följa efter. Dock gäller de nya reglerna endast de som är nyvalda. M.a.o. kan de som just nu är på väg att rasera Sverige fortsätta sitt verk och sedan tryggt dra sig tillbaks med pensionsavtal som deras väljare inte ens vågar drömma om på nätterna. De mindre partierna vill skärpa reglerna ytterligare, men möts av motstånd från både M och S.

Källa: SVT

4 thoughts on “Politikernas pensionsavtal görs om

  1. Den nya riksdagen kommer att ha lagstiftningsmakten i sin hand och väljer vi bara rätt så kan man enkelt upphäva alla nomenklaturans privilegier.

  2. De flesta andra lagar, som de styrande hittar på, brukar alltid gälla retroaktivt för att klämma åt så många medborgare som möjligt.
    Varför gäller inte denna retroaktivt?

  3. Gäller bara nyvald d v s att de som nu sitter skulle försämra något för sig själva är ju en utopi. Fy faaan vilka fega ynkliga parasiter.

  4. Va bra ! Nu kanske mjölkpolitikerna drar, de politiker som är endast där för sin mandat period för att sedan dra på livslång semester.

    Måste vara jobbigt för en politiker att behöva anpassa sig till verkligheten på bara två år, hur ska det gå för dem. Vi kanske ska starta en insamling till behövande politiker utan ”livslångspension”.

KommenteraAvbryt svar