Busschaufför sa sanningen

Piteåbon Marita Lundgren är daglig busspendlare på sträckan Piteå – Luleå. I måndags tog hon på eftermiddagen en kustbuss som går till Umeå. Den avgick tio minuter sent från Luleå busstation på grund av att den inväntade resenärer från Boden. Det handlade om en flyktingfamilj.

När bussen kom iväg och på nästa hållplats plockade upp en annan grupp resenärer förklarade chauffören i sin mikrofon att anledningen till att bussen var sen var att han varit tvungen att vänta in ”några nysvenskar som skulle hälsa på släktingar i Västerbotten”. Han fortsatte sedan att förklara att ”De här nysvenskarna är ju tydligen viktigare än oss svenskar. De är prioriterade och mera värda än er som jobbar på universitetet. Kanske det är så att de är mer värda än oss svenskar”.

Marita Lundgren gick fram till chauffören och bad honom lägga av. – Jag förklarade att det var helt oacceptabelt att tala så om människor som fått fly från sina hemländer. Slutligen informerade jag honom om att jag skulle kontakta hans arbetsgivare och berätta vad som hänt. Chauffören sade då i mikrofonen att han bad om ursäkt om någon tagit illa upp, att hans mening inte var att såra någon, säger Marita Lundgren.

Marita Lundgren tycker att chauffören i fråga, om han får vara kvar i tjänst, bör utbildas i värdegrundsfrågor och få information om vad asylsökande har varit med om innan de kommer till Sverige.

-Pettersson tycker att asylsökande, oavsett vad de varit med om borde kunna passa busstider. Tyvärr får vi inte reda på varför de var försenade – det står att bussen inväntade resenärer från Boden och var det en anslutningsbuss/tåg så var det knappast flyktingfamiljens fel,  men chauffören sade inget annat än sanningen och det får man som bekant inte göra och flyktingfamiljen har fått lära sig att bussen gärna väntar…eller är det så att bussen väntar på försenade svenskar också?

NSD 

7 thoughts on “Busschaufför sa sanningen

  1. Jag skulle gärna be bussbolaget att speciellt få åka med denna omdömesgilla och uppenbarligen väl informerade busschaufför!
    Heder till en sådan man!
    Vänligen
    Janne

  2. Marita Lundgren bör utses till Januari månads hjältinna !!
    Tänk att ha ett sådant ”politiskt korrekt” kurage,och stå upp,liksom PK för ”berikarna”..Troligen en av årets aspiranter på H M Konungens medalj i silver..
    Till chauffören ett litet tips.Nästa gång du trafikerar denna sträcka,åk iväg 10 minuter FÖRE tidtabellen,så slipper du ha Marita i lasten !!

  3. Ja det nya frälset har andra rättigheter än vi Svenskar,
    om det sen gäller att passa busstider, eller vänta på sin
    tur på Akuten, eller i vilken kö som helst.

KommenteraAvbryt svar